Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jindřichův Hradec bude bojovat o titul Historické město 2015

Jindřichův Hradec jako Historické město roku 2015? Takové ocenění je velmi reálné! Toto nádherné město bylo nominováno za Jihočeský kraj do celostátního kola soutěže o Cenu za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón. Vítěz bude vyhlášen v dubnu.

Jindřichův Hradec byl vybrán ze čtyř kandidátů. Kromě něj se do krajského kola soutěže přihlásily Prachatice, Vimperk a Třeboň. Největším konkurentem byly Prachatice, které skončily na druhém místě. O pořadí rozhodla komise, která byla složena ze zástupců Národního památkového ústavu, Ministerstva pro místní rozvoj a Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska.

„Město Jindřichův Hradec se trvale zapojuje do Programu regenerace již od jeho počátku. V roce 2007 se stalo vítězem celostátního kola soutěže a získalo tak titul Historické město roku 2007. Město má 217 památek, z nichž 118 leží přímo na území rezervace. Systematicky jsou opravovány památky ve vlastnictví města, ale podporováni jsou i soukromí vlastníci,“ uvedl Daniel Šnejd, ředitel územního odborného pracoviště Národního památkového ústavu v Českých Budějovicích, a dále zmínil, že v současné době lze stav města hodnotit jako stabilizovaný s velmi dobrými výsledky ve většině hodnocených kritérií.

Držíme palce!

 

Autoři | Foto commons.wikimedia.org

Štítky Jindřichův Hradec, soutěž, Jihočeský kraj, Národní památkový ústav, Prachatice, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Česko, Třeboň, Vimperk, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichův Hradec bude bojovat o titul Historické město 2015  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.