Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opravy silnic a přejezdu omezují dopravu u Třeboně a Krumlova

Dopravu v jižních Čechách komplikuje několik oprav. Silničáři opravují silnici I/34 u Třeboně a Dolní Lhoty na Jindřichohradecku, dopravu v Českém Krumlově dnes a zítra ztíží uzavírka železničního přejezdu na Štilci - Bukovci.

Silnice I/34, na níž se podle zjištění ČTK tvoří i půlhodinové kolony, by se měla u Třeboně opravovat i příští týden, kdy třeboňští rybáři vyloví od 11. do 13. října největší český rybník Rožmberk, kam vždy míří desetitisíce lidí.

Práce na silnici I/34 potrvají do 23. října, jak vyplývá z mapové aplikace ŘSD. Silničáři mění u Třeboně asfalt v úseku dlouhém 2,2 kilometru, náklady jsou 33,7 milionu korun bez DPH. Provoz řídí pracovníci stavební firmy, mimo pracovní dobu semafor. Asfalt mění ŘSD i mezi Stráží nad Nežárkou a Dolní Lhotou, v části dlouhé 1,9 kilometru, cena prací je 38,18 milionu korun bez DPH. Uzavírka je částečná, neprojedou těžká nákladní auta. V obou omezeních, jak si na místě ověřil zpravodaj ČTK, musí řidiči několikrát téměř zastavit, aby překonali nerovnosti ve frézované silnici.

Opravy na I/34 začaly 27. srpna. „Poslední týden o prázdninách, to je šílenství. Měli jsme s tím docela veliké problémy, když se frézovala část silnice od kruhového objezdu k benzinové pumpě, ucpalo nám to kruháč ze všech směrů. Teď, jak to řídí pomocí semaforů, je to taky blbý,“ řekl starosta Třeboně Jan Váňa.

Kolony dnes a zítra očekává i Český Krumlov. Důvodem je oprava železničního přejezdu na Štilci - Bukovci, kdy objížďka pro veškerou dopravu vede přes Český Krumlov. „Předpokládáme kolony, upozorňujeme proto řidiče, aby na cesty vyráželi s předstihem a obrnili se trpělivostí. Minule (při uzavírce) na konci dubna byla tranzitní doprava svedena přes Krumlov, byly kolony, náklaďáky, zacpalo to město,“ řekla mluvčí českokrumlovské radnice Petra Nestávalová.

Krajský úřad Jihočeského kraje přechodně upravil provoz na základě žádosti firmy Edikt, kvůli reklamaci oprav na železničním přejezdu Štilec - Bukovec. Vyplývá to z dokumentů krajského úřadu.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky doprava, silnice, stavby, Jihočeský kraj, Český Krumlov, Třeboň, železniční přejezd, Bukovec, Dolní Lhota, okres Jindřichův Hradec, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy silnic a přejezdu omezují dopravu u Třeboně a Krumlova  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.