Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Cizinec stahoval a sdílel filmy, způsobil škodu za sta tisíce

Kriminalisté z Krumlova odhalili muže, který nelegálně stahoval filmy. Ty pak dál ukládal na uložiště fastshare.cz. Za tuto činnost dostával provizi a držitelům autorských práv způsobil škodu za nejméně 860 tisíc korun. Hrozí mu až pět let za mřížemi.

Čtyřiadvacetiletý cizinec si takto přivydělával od února 2017 do dubna letošního roku. „Muž prostřednictvím internetu vědomě a bez souhlasu nositelů autorských práv stahoval ze stránek cztorrent filmy, které pak nasdílel na uložiště fastshare.cz. Za tuto činnost dostával provizi. Tyto nelegální aktivity provozoval v obci Velešín a využíval k nim svůj notebook. Vystupoval pod přezdívkou, přesto se kriminalistům podařilo zjistit jeho totožnost,“ uvedla tisková mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Držitelům autorských práv způsobil škodu za nejméně 860 tisíc korun. Kriminalisté muže obvinili z trestného činu porušení autorského práva a v případě prokázání viny mu hrozí až pět let za mřížemi, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

Foto Dominik Svoboda

Štítky kriminálka, Českokrumlovsko, autorská práva, vězení, film, autorské právo, Velešín

Cizinec stahoval a sdílel filmy, způsobil škodu za sta tisíce  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.