Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Festival Houpačka se i letos povedl. Výtěžek bude opět rekordní

PR článek

V sobotu 17. srpna proběhl ve Velešíně už 7. ročník charitativního a multižánrového festivalu Houpačka, který organizuje spolek 2/4. Festival byl zahájen benefičním během, na kterém startovalo bezmála 200 běžců. Podpořit děti se vzácným metabolickým onemocněním, kterým bude letošní výtěžek určen, přišlo přes tisíc návštěvníků včetně těch dětských a vytvořili fantastickou atmosféru.

Počasí Houpačce přálo, a tak si mohli návštěvníci den plný hudby, exhibicí, workshopů, prezentací, benefičního prodeje a atrakcí pro velké i malé, užít naplno.

V hudební části si diváci užili vystoupení anglického bluesmena Justina Lavashe, saxofonové duo Swings a jejich swingové hity. Večer pak zahráli stoner rockové The Atavists a po nich očekávaný hřeb večera populární alternativní kapely Zrní. Celý festival pak zakončil elektronický objev roku duo Himalayan Dalai Lama.

„Houpačkáři“ se seznámili s činností neziskových organizací Amnesty internetional, Spolku METODĚJ, který zaštiťuje děti a rodiny se vzácným metabolickým onemocněním, Psí útulek města Český Krumlov a dalších.

Dovádění dětí na atrakcí a nákupy v benefičních stáncích, proložilo exhibiční vystoupení biker trialového dua DMJ show a kouzelníka s jojem Yoyo boys či vystoupení tanečního tělesa Aiwa tribe.

„Je potřeba ještě dokončit nezbytnou agendu a vyúčtování, ale už nyní se troufáme tvrdit, že tento ročník opět dosáhne na rekordní výtěžek a částka 416 tisíc korun, kterou se houpačce podařilo za 6 ročníků vytěžit a výrazně tak zlepšit kvalitu života „vzácných“ dětí, se výrazně navýší. Spolek 2/4 by chtěl tímto poděkovat všem partnerům festivalu a všem těm, kteří nabídli nezištnou pomoc. Děkujeme! Bez vás by to nešlo,“ uzavírá předseda spolku 2/4 Kamil Zeman.

Štítky festival, Houpačka, charita, Velešín, Tändzin Gjamccho, The Atavists, Zrní, Amnesty International, Ivan Olbracht, nemoc, Aiwa

Festival Houpačka se i letos povedl. Výtěžek bude opět rekordní  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.