Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Kaplici se srazil vlak s traktorem, škoda je skoro čtyři sta tisíc

V Kaplici – nádraží došlo včera krátce po jedné hodině odpoledne ke srážce traktoru s vlakem. Na vině je podle předběžných informací od policie řidič traktoru, který s největší pravděpodobností nerespektoval světelné a zvukové výstražné znamení a vjel na nechráněný železniční přejezd. Ve vlaku tou dobou cestovalo 130 lidí.

K nehodě došlo včera hodinu po poledni v obci Kaplice – nádraží. Došlo tam ke střetu traktoru s připojenou sekačkou a osobního vlaku. Ve vlaku tou dobou cestovalo zhruba 130 lidí. „Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič traktoru zřejmě nerespektoval světelné a zvukové výstražné znamení a vjel na nechráněný železniční přejezd v době, kdy se k přejezdu právě blížil osobní vlak jedoucí z Prahy do Lince. Traktor nestačil včas přejet koleje a vlak tak narazil do žacího stroje. I přesto, že ve vlaku v době srážky bylo 130 cestujících, nevyžádala si nehoda žádné zranění,“ popsala tisková mluvčí policie Lenka Pokorná.

Škoda je přibližně vyčíslena na nejméně 380 tisíc korun. Provedená dechová zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní. Kriminalisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

Foto pcr.cz

Štítky nehoda, Kaplice, traktor, vlak, policie, Praha, Linec

V Kaplici se srazil vlak s traktorem, škoda je skoro čtyři sta tisíc  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.