Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rallye uzavře několik silnic, řidiči musejí počítat s komplikacemi

Zítra začíná 47. ročník Rallye Český Krumlov. Závodníci řidiče na několika místech omezí. S komplikacemi musejí počítat od rána do brzkých ranních sobotních hodin. Omezení se dotkne i cestujících linkových autobusů.

Start Rychlostní zkoušky: Spolí – Cíl Rychlostní zkoušky: Rožmitál na Šumavě (Úplná uzavírka a omezení platí od 16 hodiny do půl jedné ráno)

Začátek uzavírky začíná na začátku osady Spolí na křižovatce silnice č. III/1571 s místní komunikací vedoucí do Přídolí. Pokračuje do osady Zátes a dále k Práčovu, po části komunikace č. III/1574 za křižovatku s odbočením ze Zátesu k zastávce Práčov a dále místní komunikace kolem osady Dubová a Všeměry s skládky odpadu do obce Zátoň, kde se u mostu přes Vltavu napojuje na silnice č. III/1607. Odtud přes obec Jistebník lesní částí po místní komunikaci kolem Čeřína do Rožmitálu s ukončením uzavírky na křižovatce od Jistebníku se silnicí č. III/00359

V obci Zátoň platí uzavírka silnice číslo III/1607 před mostem přes řeku Vltavu. Ze silnice č. II/160 na skládku Lověšice po soukromé komunikaci. 


Start Rychlostní zkoušky: Bukovsko – Cíl Rychlostní zkoušky: Bělá (Úplná uzavírka a omezení platí od půl páté do jedné hodiny ráno)

Silnice číslo III/1583 z obce Malonty přes Bukovsko uzavřena cca 500 metrů před začátkem osady Bukovsko ve směru od Malont, uzavírka této silnice končí na konci osady Bukovsko ve směru na Rychnov nad Malší za č. p. 13. Trasa dále pokračuje obecní komunikací obce Malonty směr Vyhlídka, po polních, soukromých lesních komunikacích na silnici č. III/1585 (Bělá – Cetviny) 1,5 kilometru před obcí Bělá ve směru od Cetvin a Tiché. Komunikace č. III/1585 bude uzavřena v délce cca 1,7 kilometru 100 metrů před křižovatkou s lesní cestou po křižovatku v Bělé u č. p. 20 Penzion Bělá u křížení silnice č. III/1585. 


Start Rychlostní zkoušky: Blansko – Cíl Rychlostní zkoušky: Svatý Jan nad Malší (Úplná uzavírka a omezení platí od 17:10 do půl druhé ráno)

Pro veškerý provoz uzavřena silnice č. II/154 od Kaplice přes náves Blanska po dům s pečovatelskou službou. Zákaz vjezdu u vjezdu na „Kotlinu“ od Kaplice. Uzavírka dále pokračuje přes centrum návsi Blansko silnici č. III/14625 směr Soběnov po křižovatku s místní komunikací směr Přísečno, kudy pokračuje do obce Smrhov a dále přes křížení se silnicí č. II/157 (Malče- zastávka), déle vede po silnici č. III/15717 do Malče a dále po MK přes Chlum, Pod Horou do okrajové části Svatého Janu nad Malší s průjezdem statku. Uzavírka končí na místní komunikaci spojující statek se silnicí č. III/1567 u výjezdu na tuto silnici. Silnice č. II/157 Pořešín - Besednice je uzavřena u mostu přes Malši z důvodu stavebních prací na mostě. Silnice č. III/1567 Velešín – Ločenice je otevřena a slouží jako objízdná trasa! 

Tady se omezení dotkne i cestujících linkových autobusů. U autobus číslo 330004 / 15 bude zařízena výluková linka Kaplice – Besednice a zpět (přes Soběnov) s odjezdem z Kaplice 21:19 a zpět z Besednice ve 21:35 je ZRUŠEN.

Linky 330011/22,29,30 a 31 Kaplice-Benešov nad Černou přes Blansko pojedou dle pokynů pořadatelů. 


Start Rychlostní zkoušky: Bída – Cíl Rychlostní zkoušky: Předlesí-Kamenice (Úplná uzavírka nebo omezení platí od 8:10 do půl sedmé večer)

Uzavírka v osadě Bída od katastru obce Besednice pokračuje na zastávku Besednice,,Mlýnek na silnici č. III/14625, pokračuje do Soběnova na náves s průjezdem statku, celé návsi Soběnova. Dále pokračuje po místní komunikaci směr Děkanské Skaliny, po silnici č. III/1543 na začátek obce Ličov. Déle z této silnice po místních komunikacích do Velkých Skalin a k Dalekým Popelicím a po lesních cestách do do Předlesí – Kamenice. Silnice uzavřena po MK k hlavní silnici Klení-Benešov nad Černou. Komunikace č. III/14625 od Blanka uzavřena od začátku obce Soběnov až na náves. 


Start Rychlostní zkoušky: Pohorská Ves –  Cíl Rychlostní zkoušky: Tichá (Úplná uzavírka a omezení platí od 7:50 do šesté hodiny večerní)

Pohorská Ves ve směru od Benešova nad Černou od křižovatky silnice č. III/1549 s křižovatkou silnice č. III/15410 na Lužnici – průjezd obcí Pohorská Ves ke hřbitovu, dále odbočení na Malonty po silnici č. II/158 – průjezd obcí Malonty přes náves, silnice č. II/158 uzavřena až ke křižovatce do nové části u č. p. 18. Po odbočení na Bělou trasa pokračuje po silnici č. III/1585 směr Cetviny a po silnici č. III/1584 do osady Tichá (po č. p. 40, 153). 


Start Rychlostní zkoušky: Rožmberk nad Vltavou –  Cíl Rychlostní zkoušky: vysílač Rožmitál na Šumavě (Úplná uzavírka a omezení platí od tři čtvrtě na 10 do sedmé hodiny večer)

Uzavřena komunikace Metlická od silnice č. II/160 ve městě Rožmberk nad Vltavou a dále lesní komunikace Spojka a Rožmitálská k silnici č. III/00359 před Rožmitálem na Šumavě. 

Foto Petr Skřivánek

Štítky Rallye Český Krumlov, uzavírky, závody, omezení, silnice, rallye, Malonty, Bělá, Český Krumlov, Kaplice, Blansko, Bukovsko, Rožmitál na Šumavě, Soběnov

Rallye uzavře několik silnic, řidiči musejí počítat s komplikacemi  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.