Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Další "elpaso" na čerpací stanici. Silně opilý muž přepadl benzínku v Kaplici

Kriminalisté od pátečního rána řeší přepadení benzinové pumpy v Kaplici. Podle informací od policie byl muž pod silným vlivem alkoholu. Ihned po činu policisté pachatele zadrželi a následně ho převezli do policejní cely, kde střízlivěl.

Policisté z Kaplice v pátek 8. března krátce po půlnoci přijali oznámení o loupežném přepadení na benzinové čerpací stanici v jejich obci. Okamžitě vyjeli na místo a operační důstojník instruoval hlídky v blízkém okolí. Policisté od obsluhy zjistili popis podezřelého, který se měl dopustit loupežného přepadení s bodnou zbraní. Obsluha naštěstí nebyla ohrožena na životě a zdraví, kdy pachatel po získání peněz z místa utekl,“ uvedl tiskový mluvčí Milan Bajcura.

Operační důstojník na místo vyslal i kynologa, který na stopu nasadil svého psa, jenž za pár minut nalezl muže, podobného popisu hledaného ve vozidle. Podezřelý byl zadržen a poté převezen na služebnu kaplických policistů, kde se o něj postarali přivolaní českokrumlovští kriminalisté.

Vzhledem k tomu, že byl z dechu zadrženého cítit alkohol, provedli policisté test na zjištění alkoholu v dechu, kdy výsledek překročil 1,9 promile. Poté byl vyšetřen lékařem, který stanovil, že je muž schopen pobytu v policejní cele, kde byl umístěn do doby úplného vystřízlivění.

Totožnost podezřelého třicetičtyřletého muže byla ověřena a peníze, které ukradl, u něj kriminalisté nalezli uschované. Včera mu předali usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci zločinu loupež a zároveň podali státnímu zástupci návrh na vzetí do vazby. V případě prokázání viny hrozí muži až deset let za mřížemi. 

Foto pixabay.com

Štítky přepadení, policie, kriminalisté, Kaplice, alkohol

Další "elpaso" na čerpací stanici. Silně opilý muž přepadl benzínku v Kaplici  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.