Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Krumlov chystá síť cyklostezek. Informace najdou lidé v mapové aplikaci

Český Krumlov chce v následujících dvou letech vytvořit sít cyklotras, které propojí centrum města s jeho okrajovými částmi. O tom, kudy trasy povedou, nebo jak budou dlouhé, se mohou lidé informovat v přehledné interaktivní mapě.

Na stavbu cyklostezek Krumlov zahajuje výběr dodavatele. Trasy by měly být koncipovány tak, aby navazovaly na železniční i autobusovou dopravu a občané města tak mohli kombinovat různé způsoby dopravy.

Výstavba by měla probíhat ve dvou etapách. „V rámci první etapy bude realizována páteřní trasa cyklostezky podél komunikace I/39 v ulici Chvalšinská, a to od autobusové zastávky Špičák přes Jelení zahradu k ul. Chvalšinská, dále podél ul. Chvalšinská k odbočení na Staré Dobrkovice a přes novou lávku k napojení na stávající cyklostezku Stará Chvalšinská,“ vysvětlila tisková mluvčí města Petra Nestávalová.

V roce 2020 pak dojde k realizaci druhé navazující etapy, kdy bude vybudována cyklostezka v místě odbočení ke sportovní hale přes novou lávku k plaveckému bazénu a dále ul. Fialková a nově budovanou serpentinou na ul. U Berkovky. Odtud bude pokračovat po ul. tř. Míru k železniční stanici Český Krumlov. „Dojde tím k propojení městské části Nádražní Předměstí se sportovním areálem. Při cestě do centra města se tak pěší, cyklisté, nebo maminky s kočárky budou moci vyhnout provozu na frekventovaných komunikacích,“ uvádí starosta Dalibor Carda.

V obou etapách dojde k vybudování nových komunikací s tím, že v některých úsecích bude cyklotrasa vyznačena na stávajících komunikacích. S cyklostezkami chce město vybudovat také dvě nové lávky přes Polečnici, pořídit nové kolostavy.

Díky interaktivní mapě se mohou lidé orientovat v navržených trasách, jejich parametrech, ale i způsobu stavby. Předpokládané náklady na vybudování stezky činí 32 milionů korun. Městu se podařilo na projekt získat dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 17,7 milionů korun.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Český Krumlov, cyklostezky, mapa, aplikace, cyklostezka, lávka, Špičák, Staré Dobrkovice

Krumlov chystá síť cyklostezek. Informace najdou lidé v mapové aplikaci  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.