Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov se příští rok vrátí s bohatým programem

V Krumlově se v létě uskuteční svátek hudby – fanoušky už poosmadvacáté potěší Mezinárodní hudební festival. Návštěvníci budou mít možnost získat vstupenky se slevou, kromě pestrého programu pro ně pořadatelé připravují i různé bonusy.

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov od 19. července do 10. srpna nabídne 23 koncertů. Na nich diváci uslyší výběr toho nejlepšího z české i světové produkce. Svou oblíbenou hudbu si lidé budou moci užít v tradičních prostorách Pivovarské zahrady, Zámecké zahrady, Zámecké jízdárny, Maškarního sálu, Barokního divadla a klášterního kostela. Nově ovšem přibude i jedno dějiště mimo město – kostel sv. Mikuláše ve vojenském prostoru v Boleticích.

Jedním z největších taháků bude Michael Jackson Symphony – nesmrtelné písně krále popu společně zahrají ve velmi netradičních aranžích Martina Kumžaka Moondance Orchestra a Symfonie Hradec Králové.

Jedinečné spojení nabídne muzikálový projekt s názvem „Broadway meets Broadway“, kde si zazpívají zpěváci jak z českého, tak z ikonického amerického divadla. Na jednom pódiu vedle sebe vystoupí sólisté z americké Broadwaye Capathia Jenkins a Hugh Panaro a čeští muzikáloví zpěváci z Divadla Broadway Michaela Gemrotová a Marian Vojtko. Interprety pod taktovkou amerického dirigenta Randalla Craiga Fleischera doprovodí Moravská filharmonie Olomouc.

Výhody přináší festival pro členy svého klubu – na 550 lidí bude moci získat lístky s týdenním předstihem. Budou tak mít jistotu, že “jejich“ koncert nebude vyprodaný. „Zároveň si budou moci vybrat místa, která jim nejvíce vyhovují,“ dodává prezident festivalu Jaromír Boháč. Navíc přidává další výhodu: „Při nákupu vstupenek v ceně nad 2 800 korun získají návštěvníci Český Krumlov Card, která umožňuje volný vstup do pěti krumlovských muzeí.“

Kromě svých návštěvníků myslí Mezinárodní hudební festival i na charitu – pět korun z každého prodaného lístku věnuje Základní umělecké škole Jaroslava Ježka na pořízení notového záznamu v Braillově písmu. To ocení žáci školy se zrakovým postižením.

Na Mezinárodní hudební festival už se těší starosta Krumlova Dalibor Carda. „Festivalem a ostatními akcemi se snažíme do města přilákat co nejvíce turistů, ale zároveň je pro mě srdeční záležitostí. Jednak mám rád hudbu, ale hlavně se zde rád setkávám se zajímavými lidmi a umělci,“ jmenuje Dalibor Carda důvody, proč se na Mezinárodní hudební festival Český Krumlov vypravit.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Mezinárodní hudební festival, Český Krumlov, hudba, hudební festival, vstupenka, Michael Jackson, Capathia Jenkins, Hugh Panaro, Jaroslav Ježek, Randall Craig Fleischer, Marian Vojtko, Michaela Štiková, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov se příští rok vrátí s bohatým programem  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.