Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Černá v Pošumaví stále vylepšuje jediné letní digitalizované kino na Lipensku

Černá v Pošumaví, která letos slaví výročí 750 let od svého založení, je vyhledávaným místem turisty a rekreanty. Dokazuje to skutečnost, že obec s 850 obyvateli se přes léto několikanásobně rozroste. A tak se vesnička vylepšuje a do zvýšení komfortu nejen samotných obyvatel, ale i návštěvníků, hodlá investovat nemalé peníze.

Tou nejzásadnější investicí bude bezesporu plánovaná cyklostezka, ale Černá v Pošumaví myslí i na další oblasti, do kterých má v plánu dát peníze.

V Černé je například pět kempů a zdejším tahákem je jediné letní digitalizované kino na Lipensku, které je čtvrtým nejnavštěvovanějším „letňákem“ v republice. Obec do něj každý rok investuje desítky tisíc korun. „Od začátku léta je v Černé nová konstrukce na plátno, nové toalety a připravený je projekt na nové lavičky," uvedl Pavel Pechoušek, PR manažer Turistického spolku Lipenska, jehou součástí Černá v Pošumaví také je.

To ale není v Černé jediná investice pro tento rok. V místní mateřské škole bude od podzimu nové tepelné čerpadlo za dva miliony korun.

Ve spádové osadě Bližná se dodělává čistírna odpadních vod za dva miliony korun. „Děláme novou větev pro vodu a kanalizaci za čtyři miliony korun. Za více než 1,5 milionu korun jsme nakoupili novou techniku, která bude sloužit k údržbě veřejného prostranství na území obce," prozradila další investiční akxe starostka Černé v Pošumaví Irena Pekárková.  

Autoři | Foto cernavposumavi.cz

Štítky společnost, turista, obyvatel, léto, kino, investice, Černá v Pošumaví, Českokrumlovsko, Pošumaví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černá v Pošumaví stále vylepšuje jediné letní digitalizované kino na Lipensku  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.