Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vltavu ve Vyšším Brodě odemknou i hastrmani. Řece požehná převor kláštera

Každoročně vodácká sezóna na Vltavě startuje už na konci dubna při slavnostním odemykaní. Letos se první vodáčtí nadšenci sjedou v kempu Pod Hrází o třetím dubnovém víkendu. Město Vyšší Brod a Sdružení půjčoven lodí a kempů na Vltavě si i letos připravily bohatý program.

Vltava pod Vyšším Brodem se pyšním celoročně stálým průtokem, což ji spolu s nádhernou přírodou, kterou protéká, činí nejoblíbenější řekou pro vodáky. Slavnostní start vodácké sezóny si pravidelně nenechají ujít desítky zájemců. Letos se ve vyšebrodském kempu poprvé sejdou v sobotu 21. dubna v 10 hodin dopoledne.

Všichni účastníci odemykání mají v tento den půjčení lodí a dopravu zpět do Vyššího Brodu zcela zdarma. Je však nutné si lodě dopředu rezervovat. „Ke sjíždění řeky patří neodmyslitelně recese, proto vždycky rádi přivítáme posádky v netradičních převlecích. Často se nám v kempu kromě našeho vodníka objeví i další hastrmani. V kempu bude hrát kapela a všichni vodáci se můžou před startem posilnit vynikajícím pečeným seletem,“ přibližuje vedoucí městského kulturního zařízení Karel Troják. „Celým dopolednem provede účastníky vodník Brodimil, který si vždycky připraví něco pro děti a rád se s nimi i vyfotí,“ doplňuje ještě Troják.

Klíčem, který symbolicky odemkne řeku, otočí starosta Vyššího Brodu Milan Zálešák. A protože si všichni přejí hladký a bezproblémový průběh sezony, požehná Vltavě převor vyšebrodského opatství Jan Justin Berka.

Autoři | Tisková zpráva

Štítky Vltava, odemykání, vodáci, léto, Vyšší Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vltavu ve Vyšším Brodě odemknou i hastrmani. Řece požehná převor kláštera  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.