Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kvůli odstraňování polomů nemohou turisté na stezky u Nové Pece na Českokrumlovsku

Šumavský národní park uzavřel dvě turistické stezky u Nové Pece na Českokrumlovsku. Důvodem jsou práce spojené s odstraňováním následků podzimních polomů. Turisté nesmí na část Medvědí cesty ze Smolné Pece do Jeleních Vrchů a část cesty podél Schwarzenberského kanálu z Jeleních Vrchů k Rosenauerově kapli. Uzavírka potrvá nejdéle do 30. června.

„Důvodem uzavírky je trvající zpracovávání polomového dříví po větrných bouřích z loňského roku a s tím spojený pohyb velkého množství techniky, zejména odvozních souprav. Prosíme návštěvníky o dodržování tohoto omezení, které je v zájmu jejich bezpečnosti,“ uvedl mluvčí šumavského národního parku Jan Dvořák.

Silný vítr loni na konci října polámal na Šumavě více než padesát tisíc krychlových metrů dřeva. V srpnu vichřice poničila 130 tisíc metrů krychlových dřeva. Polomy v obou případech zasáhly nejvíce oblasti v okolí Nové Pece a Stožce.

Kvůli odstraňování popadaného dříví byly v zimní sezoně na Šumavě uzavřené některé trasy pro běžkaře.

Autoři | Foto Národní park Šumava

Štítky společnost, park, Šumava, zákaz, vstup, trasa, turista, Nová Pec, okres Český Krumlov, Národní park Šumava, Jelení vrch, Smolné Pece, Schwarzenberský plavební kanál, Jan Dvořák, Stožec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli odstraňování polomů nemohou turisté na stezky u Nové Pece na Českokrumlovsku  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.