Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Česká obchodní inspekce zajistila ve Vyšším Brodě padělky za více než tři miliony korun

Při mimořádné kontrole na tržnici ve Vyšším Brodě Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny ve spolupráci s cizineckou policií zabavila 734 kusů padělků v hodnotě originálů 3 064 650 korun. Teď pátrá po majiteli stánku.

Na tržnici ve Vyšším Brodě kontrola odhalila a zajistila padělky převážně textilních výrobků a dalšího drobného zboží jako pásků a kabelek označených známými ochrannými známkami.

„Veškeré padělané zboží inspektoři s celníky našli v jednom prodejním stánku. Jeho majitel ale není znám, zjištění jeho identifikačních údajů je předmětem další kontroly. Následně může být za porušení zákona o ochraně spotřebitele, paragrafu zákazu nabízení, prodeje a skladování výrobků porušujících některá práva duševního vlastnictví uložena sankce až do výše pět milionů korun,“ uvedl mluvčí České obchodní inspekce Jiří Fröhlich. 

Podle mluvčího bude některé vhodné zboží nabídnuto k humanitárním účelům.

Autoři | Foto coi.cz

Štítky krimi, inspekce, kontrola, padělky, Vyšší Brod, Česká obchodní inspekce, Cizinecká policie, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Jiří Fröhlich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká obchodní inspekce zajistila ve Vyšším Brodě padělky za více než tři miliony korun  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.