Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hornoplánský převoz byl vytažen na břeh. Město se ho snažilo udržet v chodu co nejdéle

Lodní přeprava mezi Horní Planou a Bližší Lhotou byla minulou sobotu ukončena. Převoz byl vytažen na břeh, kde se podrobí zimní údržbě. Zpátky na vodu se vrátí na jaře.

„Snažili jsme se loď udržet v provozu co nejdéle, protože je pro řadu lidí velmi důležitým dopravním prostředkem. Ranní teploty se ale pohybují hluboko pod bodem mrazu, takže jsme museli sezonu ukončit,“ říká starosta Horní Plané Jiří Hůlka.

Nyní loď čeká tradiční zimní údržba, která je každoročně nutná. „Naším zájmem je vrátit loď co nejrychleji na vodu. Odstávka je každopádně nutná, aby se loď udržela v perfektním stavu. Převozníky čeká těžká práce, obzvlášť v tak mrazivém počasí. Chci jim poděkovat za pečlivou péči, kterou převozu každoročně věnují, a také za proběhlou sezonu, jež se obešla bez výraznějších problémů,“ dodává Jiří Hůlka.

Převoz mezi Horní Planou a Bližší Lhotou provozuje město Horní Planá. Využívají ho jak lidé, kteří jezdí za prací, tak turisté. 

Autoři | Foto archiv města Horní Planá

Štítky Horní Planá, Jiří Hůlka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hornoplánský převoz byl vytažen na břeh. Město se ho snažilo udržet v chodu co nejdéle  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.