Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

E.ON Junior Cup opanovala Slavia Praha

Neskutečný fotbalový maraton v Roudném měl ve svém posledním dni na pořadu dohrávku skupin a následné boje o celkové umístění. Oproti minulým dnům se tak mnohem více fandilo, a to i v zápasech o nižší příčky. V turnaji se nejlépe dařilo fotbalistům Plzně a Slavie a tyto dva týmy se také střetly ve finále. V něm byli úspěšnější Pražané.

Ani v neděli samozřejmě nechybělo na E.ON stadionu v Roudném velké množství doprovodných akcí. Krom rozličných fotbalových aktivit byla k vidění i dech beroucí bikerská a akrobatická exhibice, při které se někteří malí fotbalisté dokonce nechávali přeskočit jezdcem na kole, což musel být opravdu velký zážitek.

To hlavní se ale samozřejmě odehrávalo o kousek vedle na fotbalových hřištích, kde 40 týmů bojovalo o celkové umístění. Z jihočeských klubů se nejvíce dařilo českobudějovickému Dynamu, které skončilo na 13. místě, dvacáté páté skončily Větrovy, Šumavan Vimperk skončil dvacátý sedmý, domácí hráči Malše Roudné na 34. místě, těsně za nimi FC MAS Táborsko a na předposledním 39. místě Lokomotiva České Budějovice.

V celém turnaji se nejlépe prezentovaly celky SK Slavia Praha a FC Viktoria Plzeň. Pražané v základní skupině vyhráli všech devatenáct utkání a Plzeň jen jednou remizovala s Hradcem Králové. Jak ale známé klišé říká: vyřazovací fáze je úplně jiná soutěž. Pikantní bylo zejména první semifinále, které se neslo v duchu tradičního derby Sparta – Slavia. Úspěšnější byli sešívaní a jako první si zajistili účast ve finále, do kterého se následně probojovala i Viktoria Plzeň, která přetlačila Olomouc.

V utkání o třetí místo se tak střetla pražská Sparta s SK Sigma Olomouc. Nejprve se zdálo, že pražský celek si odveze bramborovou medaili, brzy totiž prohrával 0:2, ale vývoj zápasu dokázal zvrátit a nakonec si připsal hladké vítězství 10:2. Poté už přišla řada na finále, které mělo rozhodnout o tom, který z dosud neporažených týmů si vybojuje zájezd do Monaka.

Samozřejmostí bylo, že se téměř všichni přítomní shromáždili okolo prvního hřiště a vytvořili překrásnou atmosféru, kterou by mohl závidět leckterý tým mužů. Titul nakonec získala Slavia, jejíž hráči neskrývali radost a rádi přijímali gratulace z rukou Jana Kollera.

Všechny výsledky a kompletní pořadí najdete na stránkách: http://www.eonrodinnyfotbalek.cz/eon-junior-cup/finalove-turnaje/velke-finale.html

Štítky e.on junior cup, slavia praha, SK Slavia Praha, E.ON, FC Viktoria Plzeň, finále, Roudný, SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, SK Sigma Olomouc, FC MAS Táborsko, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

E.ON Junior Cup opanovala Slavia Praha  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.