Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hudební průvod městem otevře nové vzdělávací centrum

V centru Českých Budějovic vzniká nové volnočasové a vzdělávací centrum Universum v Kostce. Na jaké všechny kurzy se mohou rodiče a děti těšit, nám odpověděla přímo zakladatelka centra Andrea Procházková.

„Název Universum v Kostce má symbolizovat širokou nabídku vzdělávacích kurzů a volnočasových aktivit na jednom místě. Jsme opravdu universální co do možností i cílové skupiny. Kostka je také součástí našeho loga a její barevnost se promítá i v interiéru centra,“ vysvětluje volbu názvu Andrea Procházková.

Kdy zahájí centrum svou činnost? Jakou formou proběhne slavnostní otevření?
Slavnostní otevření je naplánováno na 9. září a bude mít podobu zábavného a aktivního odpoledne. Po 17. hodině projde městem hudební průvod lektorů a žáků. Od 18 hodin pak bude v centru připravena dílna pro děti i rodiče, v níž si budou moci vyrobit drobné upomínkové předměty. Součástí programu budou také soutěže. Večer zpestří svým vystoupením lektoři a současní žáci hudebních oborů centra. Rovněž si návštěvníci budou moci prohlédnout výrobky výtvarné dílny a paličkování, které máme také v nabídce našich kurzů. Otevření centra tak proběhne v náladě zářijového dětského dne.

Na jaké kroužky se mohou děti těšit?
Otevíráme hudební obory, jako jsou zpěv, klavír, klávesy, saxofon, klarinet, zobcová a příčná flétna, violoncello. Pokud bude mít kdokoliv zájem o jiné obory, stačí poslat dotaz či připomínku na kontaktní e-mailovou adresu, kterou nalezne na webových stránkách www.universum.roke.cz nebo na Facebooku. Rádi zajistíme lektory i na další žádané obory.

Dále se nejen děti mohou těšit na výtvarné dílny, paličkování, jógu, literární tvorbu a mediální tvorbu. Také nabízíme výuku cizích jazyků, konkrétně zatím angličtiny, němčiny, italštiny a španělštiny. Žáci základních škol a studenti středních škol mohou využít možnosti doučování různých předmětů, včetně přípravy k maturitním, přijímacím a dalším zkouškám. Menší děti se pak mohou odreagovat v Prvních a Druhých tanečních krůčcích, kde získají základní dovednosti nejen lidového tance.

Pro jakou věkovou kategorii je Universum v Kostce určeno?
Jak název napovídá, naše centrum je univerzální a jsme tu pro každého, počínaje tříletými dětmi a seniory konče. Jednou za měsíc také pořádáme výtvarnou dílnu pro rodiče nebo prarodiče s dětmi, takže je možné navázat a upevnit mezigenerační komunikaci.

V čem se Universum odlišuje od jiných, podobných volnočasových center?
Jsme výjimeční širokou škálou nabízených aktivit na jednom místě a tím, že k nám může přijít opravdu kdokoliv. Naší filosofií je především nabídnout skutečně individuální a kreativní přístup. V případě skupinových kurzů (jazyky, flétničky) máme horní hranici stanovenou na maximálně pět studentů. Omezení se samozřejmě netýká tancování, jógy, výtvarných a rukodělných činností a literární a mediální tvorby. Zde jsou skupiny o něco větší, jelikož tyto kurzy mají přispívat i k setkávání lidí a navazování nových přátelství a mezigeneračních vztahů.

Na rozdíl od hudebních škol k nám mohou začít chodit děti již ve třech letech. V tomto věku jsou děti velice vnímavé a tvárné, což je pro první seznámení s hudbou ideální. Navíc nejsou děti ještě zatížené školními povinnostmi. Přijímáme ale také starší děti, (nejen) začátečníky, kteří mají zájem získat hudební zkušenosti, ale také dospělé studenty - bez věkového omezení. Naši lektoři mají se všemi věkovými skupinami praxi, takže je zajištěn profesionální přístup ke studentům.

Nemáme stanovené přesné povinné výstupy na konci roku. Odlišujeme se od ostatních tím, že respektujeme přání kurzistů ohledně toho, co se chtějí naučit. Tomu je náplň kurzů uzpůsobena a lektoři dělají vše pro to, aby studenti byli spokojeni a plnili si své sny, přání, cíle, a to v tempu, které jim samotným vyhovuje. Nouze nebude ani o možnosti vystoupení a prezentace získaných schopností a dovedností na veřejnosti. V centru se budou konat nejméně dvakrát do roka oficiální koncerty a výstavy děl vytvořených v našich kurzech.

Kompletní nabídku kurzů a další informace naleznete na webových stránkách www.universum.roke.cz nebo na Facebooku.

PR text

Štítky vesmír, České Budějovice, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudební průvod městem otevře nové vzdělávací centrum  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.