Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Petr Rosol sestřelil svůj tým a reprezentace tak porazila Motor 6:3

Zápas mezi legendami Motoru České Budějovice a Old Boys České republiky se odehrál včera v Budvar Aréně. K vidění byla spousta špičkových jmen českého hokeje, ale také jedna fotbalová posila. Pár minut před utkáním proběhla výměna jednoho hráče. Petr Rosol byl vyměněn do týmu Česka a českobudějovickým se tento tah zle nevyplatil.

Ještě před samotným začátkem proběhlo symbolické vhazování mezi kapitány obou týmu Vladimírem Caldrem a Bedřichem Ščerbanem. Poté se šlo již na samotný zápas.

Ačkoliv mají hráči nejlepší hokejová léta již za sebou, hrál se hokej nahoru dolu. V první stoprocentní příležitosti zklamal Luboš Rob, když se nedokázal obtočit kolem gólmana Altrichtera. Poté se už Motor dostal do vedení. Václav Král byl ve výborné pozici před brankou, nezazmatkoval a poslal kotouč do leva na Filipa Turka, který přehodil beton Altrichtera – 1:0.

Na rozdíl dvou branek zvyšoval Motor po nádherné akci. Tu rozjel Radek Ťoupal, který přihrál Filipu Turkovi a ten naservíroval před prázdnou bránu puk Václavu Královi, který pohodlně zasunul puk do prázdné branky – 2:0. První obrovskou příležitost reprezentace měl Zdeněk Eichenmann, ale Kondelíka nepřekonal.

Poté přišel faul Jaroslava Nedvěda a bylo nařízeno trestné střílení. K němu se rozjel Aleš Kotalík, ale se svoji střelou neuspěl. Eichenmann se čtyři minuty před koncem první části dostal do další příležitosti, ale Kondelík opět skvěle zasáhl. Přesto se Česku podařilo snížit. Po faulu Ladislava Koldy se vrhl na samostatný nájezd Richard Žemlička a krásným bekhendovým blafákem vstřelil první branku svého týmu – 2:1. Gól do šatny mohl přidat tři vteřiny před sirénou ještě Turek, ale ve velké šanci trefil pouze horní tyč Altrichterovy branky.

Po přestávce se opět do první velké šance dostal Luboš Rob. Ale na Altrichtera si nepřišel ani s následnou dorážkou, kdy ho trefil pouze do masky. Poté se dostal do úniku dva na jednoho Král s Turkem, vyměnili si kotouč, druhý jmenovaný promeškal ideální čas na střelu a tak přišel trest. Po střele ředitele Tipsport extraligy se k dorážce dostal Libor Procházka a vyrovnal – 2:2. A Česko mohlo jít do vedení zásluhou Kucharčíka, ale jeho střelu do prázdné branky zblokoval na poslední chvíli Král.

Těsně před polovinou zápasu jsme byli svědky dalšího trestného střílení. Opět jel Žemlička a předvedl opět bekhendový blafák, ale tentokrát si dokázal Kondelík pohlídat prostor u tyče.

Motor se tak dostal opět do vedení. Střelu Aleše Kotalíka doklepl do brány současný trenér juniorky Martin Štrba3:2. Ten překonal v bráně nového Michala Maříka. Na straně Motoru šel do brány David Dědič.

Vyrovnání přinesla střela Zdeňka Eichenmanna, kterého v dobré pozici našel Jindřich Schenk – 3:3. Těsně před koncem druhé periody se dostalo Česko poprvé do vedení. K trestnému střílení se rozjel kouč A týmu Motoru Petr Rosol a svůj geniální blafák přetavil v gól - 3:4.

Ve třetí třetině se k trestnému střílení na straně Motoru postavil masér „áčka“ Českých Budějovic Pavel Bláha, ale svůj forhendový blafák nepředvedl v dostatečné rychlosti a Mařík si tak poradil.

Místo vyrovnání tak přišel opět gól Old Boys České republiky. Petr Rosol trefil vysoký puk po střele Kucharčíka a zvýšil tak na rozdíl dvou branek – 3:5. Ten samý hráč mohl zkompletovat hattrick, ale zamířil pouze do horní tyče.

Další hokejová paráda byla k vidění při šesté brance ČR. Rosol chtěl v situaci dvou na jednoho poslat puk na Kucharčíka, ale obránce nohou srazil puk. Rosol touš dojel a předložil jej Tomáši Kucharčíkovi, který si počkal a přehodil gólmana Dědiče – 3:6. Pár vteřin před koncem mohl Motor ještě snížit, ale v úniku Kotalíka a Miroslava Dvořáka na jednoho beka Česka se Motor gólové neprosadil.

V tomto speciálním utkání tak zvítězili Old Boys České republiky nad legendami Motoru 6:3, ale fanoušci v Budvar Aréně si určitě přišli na své.

Branky a nahrávky: 9. Turek (Král, R. Ťoupal), 13. Král (Turek, R. Ťoupal), 31. Štrba (Kotalík) – 17. Žemlička (TS), 25. Procházka (Řezníček, Kořínek), 34. Eichenmann (Schenk), 40. Rosol (TS), 49. Rosol (Kucharčík), 54. Kucharčík (Rosol). Rozhodčí: Kolísek – Kostka, Veselý. Diváci: 850.

ČEZ MOTOR České Budějovice: Kondelík (30. Dědič) – Suchánek (A), K. Ťoupal, A. Dvořák, Kolda (A), Bláha, Bombic, M. Dvořák, Bauer – R. Ťoupal, Král, Turek, Sailer, Caldr (C), Bednařík, Kotalík, Štrba, Fousek, Rob, Poborský.

Česko: Altrichter (30. Mařík) – Řezníček, Ščerban (C), Chalupa (A), Procházka, Nedvěd, Kočí – Žemlička (A), Kucharčík, Krásný, Kořínek, Kampf, Pospíšil, Eichenmann, Schenk, Rosol.

Autoři | Foto Robert Straka

Štítky hokej, veteráni, HC Motor, Petr Rosol, Madeta Motor České Budějovice, Česko, Václav Král, Filip Turek, SK Dynamo České Budějovice, Budvar aréna, Aleš Kotalík, Zdeněk Eichenmann

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Rosol sestřelil svůj tým a reprezentace tak porazila Motor 6:3  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.