Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vozíčkáři FBC UNITED přivezli z Prague Wheel Open bronz

Úspěch za úspěchem přivážejí florbalisté na vozíku z FBC UNITED České Budějovice. Na největším klubový turnaj světa jeli v pozici obhájce trofeje, což se nepodařilo. Ale třetí místo je rovněž obrovským úspěchem. Navíc se borci z Budějc stali nejlepším českým celkem na turnaji.

„Ani jsme nemysleli na to, že bychom mohli titul obhájit, protože úroveň se stále zvyšuje, ale všichni jsme alespoň v medaili doufali,“ popsal ambice kapitán Zbyněk Sýkora.

UNITED sehráli v základní skupině čtyři zápasy s bilancí dvou výher a dvou porážek. Prvním soupeřem byl švédský tým Nacka HI a budějčtí florbalisté podlehli jednomu z nejlepších celků světa těsně 2:1. Další soupeřem byl Kampong z Nizozemska a ani v tomto utkání si florbalisté UNITED vítězství. Podlehli 2:0. První vítězství tak přišlo až ve třetím utkání s Meteorem Plzeň. Budějčáci zvítězili vysoko 7:0. V posledním skupinovém utkání přišlo opět vítězství, tentokrát na hráči polského Wheel Wollf v poměru 3:0.
UNITED tak obsadili ve skupině 3. místo a ve čtvrtfinále je čekal Tatran Střešovice. Nejdůležitější zápas turnaje se českobudějovickým hráčům povedl na výbornou a utkání vyhrál 4:1.

V semifinále čekal opět soupeř ze Švédska Nacka HI a tentokrát nedali skandinávští soupeři Čechům vůbec žádnou šanci a zvítězili přesvědčivě 5:0 a na Jihočechy zbyl zápas o bronz.

Tam se utkali s SKV Praha ComAp Team a zápas to byl víc než vyrovnaný. ComAp Team měl UNITED rozhodně co vracet, jelikož se tito dva soupeři setkali také ve finále letošní extraligy. I tentokrát byl úspěšnější celek z Budějc, zvítězil 3:2 a připsal si další cenný úspěch. „Byl to vyrovnaný zápas. Ze začátku jsme prohrávali, ale poté se přiklonilo štěstí na naši stranu a začalo nám to tam padat,“ zhodnotil zápas Sýkora.

Sestava: Němec Jiří – Čížek Zdeněk, Nestával Ivan, Šíp Jan, Herman Jan, Beck Miroslav, Ščambura Dušan, Paclík Václav, Šimonek Adam, Sýkora Zbyněk, Šindelář František

Napsal Aleš Skok

Štítky vozíčkáři, fbc united, České Budějovice, florbalista, Nizozemsko, bronzová medaile, Tatran Omlux Střešovice, Švédsko, Plzeň, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vozíčkáři FBC UNITED přivezli z Prague Wheel Open bronz  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.