Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Úvodní ligový duel Dynama ve Vlašimi vítěze nenašel, hosty stála výhru neproměněná penalta

Takový úvod ve Fotbalové národní lize si fotbalisté SK Dynamo České Budějovice asi nepředstavovali. Na hřišti Vlašimi začali už v prvních minutách tahat za kratší konec, následně ale dokázali vyrovnat. Svou převahu ve druhé části zápasu však nedokázali zužitkovat, Linhart neproměnil penaltu, a to znamenalo pouze remízu 1:1 a ztrátu dvou bodů.

Buďte s námi u nového začátku. Tak přesně takhle zní heslo, které od nového ročníku provází Dynamo v druhé nejvyšší soutěži. Jenže začátek prvního kola Fotbalové národní ligy budějckým fotbalistům zcela nevyšel. Už v páté minutě střetnutí se rozvlnila síť za Zdeňkem Křížkem. Po zmatcích v pokutovém území přišel ještě jeden centr domácích do vápna, kde míč tečoval hlavou Adam Kučera a Vlašim se dostala do vedení.

Hostům se nedařilo vytvořit si souvislý tlak, který by vedl k nějaké vážnější šanci. Naopak Vlašim zahrozila v osmnácté minutě. Hronek nabídl šanci ke skórování Reiterovi, ten ale pouze dokázal označit konstrukci branky, respektive břevno Českých Budějovic.

Zrovna když se Dynamo začínalo usazovat před svatyní domácích, letěla na hřiště nejprve dýmovnice od hostujících fandů, vzápětí se spustilo i zavlažovací zařízení, a tak byla hra na pár okamžiků přerušena. Za tři minuty, konkrétně v devětadvacáté minutě, padla vyrovnávací trefa. Zdeněk Linhart se dokázal urvat obraně Vlašimi a únik snad přes polovinu hřiště zakončil naprosto přesně. 

A zmíněný hráč mohl těsně před poločasovým hvizdem podtrhnout zlepšený výkon Budějckých. Vzepřel se mu však domácí gólman Viktor Budínský, jenž jeho dva pokusy skvělými zákroky zlikvidoval. Do kabin se proto šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Hosté navázali na převahu z druhé poloviny prvního poločasu a rvali se o druhý gól, který by je poslal do vedení. Ve dvaapadesáté minutě se ale do cesty Jurdíkovi postavil Nový a domácí muž v rukavicích tak nemusel zasahovat. 

Za dvanáct minut už se i on musel činit, na hlavu Hrice se totiž snesl nadýchaný centr. Přestože stoper Dynama zasáhl přesně, Budínský se vyznamenal a držel naděje Vlašimi na bodový zisk. Stejným způsobem chtěl o chvíli později na druhé straně vsítit branku Štochl, prudký míč šel ale jen těžko usměrnit.

Hned vzápětí přišlo střídání, na hřišti se nově objevil Richard Kalod a možná ani on netušil, že bude velmi rychle u klíčového okamžiku souboje. Během jedné minuty byl totiž stažen ve vápně a sudí Příhoda nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Linhart, avšak místo toho, aby přidal svůj druhý gól v utkání, vyrovnal statistiku nastřelených břeven. Remízový stav nadále platil.

V 76. minutě mohli jít do vedení i domácí. Po slalomu Kučery musel proti jeho střele ostře zasahovat Křížek, vyražený míč se pak dokonce otřel o břevno. Vlašimští následně nedokázali balon dostat za záda budějckého strážce svatyně. Hrálo se nahoru dolů, což potvrdil za pět minut Kalod, když při svém pokusu na druhé straně hřiště trefil jen tyč. 

Výškové převahy v pokutovém území, která platila velkou část zápasu, ale nedokázali fotbalisté Dynama využít. Poslední takový pokus přišel minutu před koncem, ale hlavička hostujícího hráče znovu skončila pouze u připraveného gólmana Budínského. 

Ve druhém kole nového ligového ročníku přivítá Dynamo na Střeleckém ostrově v pátek 7. srpna Slezský FC Opava. Duel startuje od 18 hodin.

FC Graffin Vlašim - SK Dynamo České Budějovice 1:1 (1:1)

Branky: 5. Kučera - 29. Linhart. ŽK: 2:1 (Hronek, Nový - Hric). Rozhodčí: Příhoda - Koval, Melichar. Diváci: 860.

FC Grafiin Vlašim: Budínský - Nový, Štochl, Toml (75. Hell), Vondra - Vebr - Reiter, Hronek (46. Hašek), Kučera - Matějka, Nečas (46. Jícha). Trenér Vlastimil Petržela.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Řezáč, Hric, Karafiát, Novák - Pešek (69. Kalod), Benát (61. Hála), Šimák, Funda (89. Wermke) - Linhart, Jurdík. Trenér František Cipro.

Foto Bramberka Nová

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Vlašim, Zdeněk Linhart, fotbalista, 2. česká fotbalová liga, Adam Kučera, Zdeněk Křížek, Richard Kalod, SFC Opava, FC Sellier & Bellot Vlašim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úvodní ligový duel Dynama ve Vlašimi vítěze nenašel, hosty stála výhru neproměněná penalta  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.