Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Miniracing jde do finále, v Budějcích se dnes pojedou poslední závody

Sezóna mezinárodního mistrovství České republiky - Miniracing se dostává do svého finále. Už dnes se uskuteční poslední závody tohoto roku. Tak, jako na začátku roku byla sezóna otevřena v Českých Budějovicích, bude právě na stejné trati i ukončena. Pro některé třídy ale sezóna skončila již při minulých závodech v Třinci, protože v Českých Budějovicích pojedou jen některé kategorie, konkrétně mezinárodní mistrovství ČR ve třídách Minimoto Junior A, Minimoto Junior B a Senior Open 50.

V třídě Minimoto Junior A si udržuje průběžnou první pozici Vít Bromovský, když nasbíral už 250 bodů a letos kromě jednoho závodu vždy vyhrál. O 49 bodů za ním je Nicolas Zanin, tkterý ještě může usilovat o titul, ale spíš si bude muset hlídat třetího Romana Durdise, který na něj ztrácí jen deset bodů. Všichni tři jezdci reprezentují tým Riding School Pesek 52.

V kategorii Minimoto Junior B už je o titulu rozhodnuto, když si po suverénní sezóně dojel pro titul Adam Vyskočil ze Smrz Academy. Se svými 270 body má více než 130 bodový náskok na Jana Vernera. Stejně jako v kategorii A, tak i zde je boj o druhé místo ještě otevřený mezi Janem Vernerem a Samuelem Valtou.

Ukázkové jízdy akademií, určené pro jezdce do šesti let bez licencí, slibují boj o nejlepšího nováčka až do poslední jízdy. Domácí jezdec Pavel Smítka drží náskok před druhým Stanislavem Kohoutem 37 bodů, zle ale dotírá se ztrátou pouhých 20 bodů Václav Michal, ten dokázal vyhrát poslední dva závody a drží skvělou formu.

Závody začínají ve dvě hodiny odpoledne v arealu UAMK naproti Budvaru a rozhodně bude na co koukat. Součástí závodů budou i ukázkové jízdy Akademií.

Tisková zpráva

Štítky Miniracing, České Budějovice, závody, Česko, finále, Třinec, Jan Verner, Budějovický Budvar

Miniracing jde do finále, v Budějcích se dnes pojedou poslední závody  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.