Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeské divadlo prodalo za 12 hodin třetinu vstupenek na točnu

Jihočeské divadlo začalo včera prodávat vstupenky na představení, která odehraje v létě 2020 před otáčivým hledištěm v Českém Krumlově. Za prvních 12 hodin prodalo 19 829 lístků, téměř třetinu všech vstupenek. Zájem je větší než loni, nejvíc láká činohra a představení Muž Dvojhvězdy, které připraví Petr Forman.

Prodej vstupenek na 89 představení zahájilo divadlo včera minutu po půlnoci. Největší zájem je o činohru, lístky kupují jednotlivci i cestovní kanceláře. Činohra přinese premiéru komedie Da Vinci, kterou zrežíruje Petr Zelenka, a detektivku Pes baskervillský, v níž hraje Sherlocka Holmese Karel Roden. Druhou letošní premiérou bude autorská inscenace Petra Formana, příběh podle románu Alexandra Grina Zářivý svět.

„Letos je o vstupenky enormní zájem. Všichni neskutečně psali, volali, v kolik přesně budeme (prodej) spouštět, že si to chtějí ohlídat, že je láká Da Vinci a zároveň Pes baskervillský, protože Karel Roden je prostě tahák. Cestovní kanceláře zase upřednostňují operní tituly, velký zájem mají o Turandot,“ řekla Lenka Cimlová Ostrá z marketingu Jihočeského divadla.

Jihočeské divadlo letos vstupenky zdražilo. Na činohru se v základní ceně prodávají za 990 korun, loni to bylo 850 korun. Čím víc vstupenek divadlo prodá, tím jsou ty zbylé potom dražší, řekla Cimlová Ostrá.

V příštím roce nabídne divadlo v zámecké zahradě stejně jako letos osm titulů. Vedle her Da Vinci, Muž Dvojhvězdy a Pes baskervillský to budou muzikál Divotvorný hrnec, balet Šípková Růženka, opery Turandot, Příhody lišky Bystroušky a rodinné představení Ztracený svět. Z programu vypadla komedie Ženy Jindřicha VIII. s Petrem Rychlým v hlavní roli, v příštích dvou letech se nebudou hrát ani Tři mušketýři.

Na otáčivé hlediště v Českém Krumlově letos Jihočeské divadlo přilákalo 58 863 diváků, meziročně o 2631 víc. Tržby z prodeje vstupenek vzrostly oproti minulé sezoně o 15 procent na 43,3 milionu korun.

Točna přináší divadlu čtyři pětiny tržeb, které jsou 54 milionů korun ročně. Nově nesmí nahoru k hledišti zajíždět autobusy: město Český Krumlov zakázalo jejich vjezd kvůli špatnému stavu silnice. Od roku 1958 navštívilo otáčivé hlediště 2,4 milionu diváků.

Autoři | Foto Otáčivé hlediště Český Krumlov

Štítky divadlo, České Budějovice, Otáčivé hlediště, Český Krumlov, vstupenka, představení, Jihočeské divadlo, Petr Forman, Leonardo da Vinci, Pes baskervillský, Karel Roden, Sherlock Holmes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské divadlo prodalo za 12 hodin třetinu vstupenek na točnu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.