Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z daleké Ostravy jede Dynamo bez bodů. Sivok dostal červenou

Bez bodového zisku se vracejí českobudějovičtí fotbalisté z Ostravy, kde na hřišti místního Baníku prohráli 1:2. Zápas ovlivnil gól Filla pár minut před koncem prvního poločasu. Baník pak přidal druhý gól, v závěru pouze snížil Rabušic. V dresu Dynama se poprvé po návratu objevil Tomáš Sivok, ale v nastavení druhé půle byl vyloučen.

Poprvé se po návratu objevil v sestavě Tomáš Sivok, který navíc v den svých 36. narozenin navlékl i kapitánskou pásku. Post levého beka obsadil Pavel Novák. Ostravská sestava nečítala v útoku Smolu s Kuzmanovičem, naopak naskočil veterán Baroš. Baník měl od úvodu územní převahu, ale dvacet minut se k zakončení nedostal. Až na právě po úvodní dvacetiminutovce domácí zahrozili a hned ve dvojitém provedení. Dvě kolmice za obranu znamenaly nejprve nebezpečné zakončení Diopa, záhy zřejmě ještě hledal Hrubý ve vápně lépe postaveného spoluhráče, míč však proskotačil nakonec jen těsně mimo branku.

Pak se ale černobílí začali dostávat stále častěji i do ofenzivy. Ledeckého šanci překazil ofsajd, po Schranzově pasu se do zakončení dral Brandner, ale do rány mu skočil v poslední chvíli obránce Stronati. Ze střední vzdálenosti pak pálil i Čavoš, jeho střela se však snesla nad branku Laštůvky. V závěru poločasu ještě zahrozili domácí po rychle rozehrané standardce, ale Staněk jistil Diopovo zakončení. Vše už směřovalo k bezbrankovém poločasu, ale ve 43. minutě nacentroval z levé strany de Avezedo, Martin Fillo utekl Brandnerovi a hlavou pohodlně vsítil vedoucí branku.

Po pauze vlétl do hry Dzon Delarge, několikrát se vydal dopředu, ale i on musel přihlížet ráně Filla, kterou Staněk s obtížemi vyrazil. V 54. minutě už ale Baník udeřil podruhé. Ve středu hřiště přišel o míč Havelka, domácí rychle přešli do útoku a volný Dame Diop technickou ranou obstřelil Sivoka i brankáře Staňka. Jihočeši museli vrhnout daleko víc sil do útoku, což otevíralo okénka v jejich obraně. Po jednom z rychlých útoků se pokusil přehodit vyběhnutého brankáře Laštůvku pohotový Delarge, ale ostravský brankář si poradil, i když se při zákroku zranil a zápas dochytal Budinský.

Jihočeši se do žádného velkého tlaku nedostali, ale přesto se ještě dostali do hry. V 81. minutě napálil Stronati míč do Hrubého, od kterého se balon odrazil přímo k volnému Michaelu Rabušicovi, jenž šanci chladnokrevně využil. Na body však Horejšův tým ani tak nedosáhl. Ještě v závěru mohl potvrdit výhru domácích Smola, ale svůj únik zakončil ranou vedle. V závěru dostal žlutou kartu trenér Horejš a druhou i kapitán Tomáš Sivok a první zápas po návratu tak nedohrál. Dynamo tak v Ostravě prohrálo 1:2.

Baník Ostrava – SK Dynamo České Budějovice 2:1 (1:0)

Branky: 43. Fillo, 54. Diop - 81. Rabušic, Žluté karty: Jánoš - Havel, Čavoš, Javorek, Novák, Sivok, Červené karty: 90+2. Sivok (CEB), Rozhodčí: Pechanec - Caletka, Ratajová, Diváci: 8472

Baník: Laštůvka (69. Budinský) – Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman – Reiter, Jánoš, R. Hrubý (87. Šindelář), de Azevedo – Diop, Baroš (C) (72. Smola).

Dynamo: Staněk – Čolić, L. Havel, Sivok (C), P. Novák – Čavoš, Havelka (59. Rabušic) – Brandner (79. Mršić), Javorek, Schranz – Ledecký (46. Delarge).


Ohlasy po zápase:

David Horejš (trenér Dynama): „Baník byl ze začátku lepší. My jsme nebyli aktivní, řešili jsme situace zbrkle a nechali jsme si na konci poločasu dát zbytečný gól. Ve druhé půli už se naše hra zlepšila, naši hru oživil Delarge. A gól na 1:2 nás nakopl. Baník znervózněl, bohužel jsme situace už nedokázali využít. Sivok akorát zatleskal a rozhodčí hned tasil kartu, přišlo mi to směšné. Ten kluk se dva měsíce připravuje, je mi ho líto. Místo, abychom si vážili hráčů jako Baroš nebo Sivok, kteří něco v kariéře dokázali... Tohle mě mrzí a přijde mi to smutné."

Bohumil Páník (trenér Baníku): „V první půli jsme měli více situací, ale jen Fillo to v závěru krásně dohrál. Když jsme přidali druhý gól, vypadalo to, že už to dohrajeme. Třetí gólem bychom soupeře zlomili, bohužel se to nepovedlo a přišla smůla. Soupeř snížil na 1:2, ale na závěr jsme tam dali vysoké hráče a vítězství jsme udrželi."

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Dynamo, Baník, fotbal, Tomáš Sivok, HC Dynamo Pardubice, HC Vítkovice Ridera, FC Baník Ostrava, Martin Fillo, Pavel Novák, SK Dynamo České Budějovice, Dame Diop, trenér, David Horejš

Z daleké Ostravy jede Dynamo bez bodů. Sivok dostal červenou  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.