Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Policisté mají nové vybavení pro krizové situace, nechybí akustický systém a lezecké vybavení

Jihočeští policisté mají ve své výbavě nového pomocníka. Jedná se o přenosný akustický systém, který bude používán především v krizových situacích. Jeho zvuk je opravdu „příjemný“.

Jedná se o přenosný systém pro hlasovou komunikaci s velkým dosahem. Policisté skrze něj mohou předávat pokyny. Přístroji nevadí dopravní hluk, zvuk sirén nebo hlučící davy lidí. „Systém také umí vyslat odrazující tón o velké intenzitě, který ovlivní masové narušování veřejného pořádku například při demonstracích nebo sportovních utkání,“ uvedl tiskový mluvčí policie Jiří Matzner.

Finance na akustický systém získala policie od nadace ČEZ v rámci projektu Technika pro potřeby havarijní a krizové připravenosti. „Nadace podporuje složky Integrovaného záchranného systému dlouhodobě s důrazem na bezpečnost. To je pro nadaci klíčový pojem, který platí nejen pro provoz našich zařízení.“ uvedl Petr Šuléř za Nadaci ČEZ.

Nové vybavení pro lezení a práci ve výškách dostali také policejní specialisté. To bude sloužit k zajištění přípravy i výcviku jednotek policie na reakci při hrozbě nebo ohrožení.

Foto Jan Pešek

Štítky policie, vybavení, krizové situace, ČEZ, krizová situace

VIDEO: Policisté mají nové vybavení pro krizové situace, nechybí akustický systém a lezecké vybavení  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.