Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zítra nás čeká pátek třináctého, hasiči vyhlašují "Den požární bezpečnosti"

Hasiči vyhlašují na zítřek „Den požární bezpečnosti“. Každoročně vyhlášené datum není náhodné. A proč Den požární bezpečnosti? Cílem je překonat vlastní pověrčivost a zamyslet se nad tím, jak se pověrečné smůly jednou pro vždy zbavit. Hasiči se pořádáním různých preventivních akci snaží „zlomit“ pověru o nešťastném pátku třináctého.

Tématem letošního Dne požární bezpečnosti jsou „příjezdové komunikace a nástupní plochy pro hasiče“. Především ve městech je příjezd a zahájení zásahu pro hasiče tzv. Achillovou patou, a to hlavně na sídlištích nebo ve čtvrtích s rodinnými a bytovými domy. Problémem je také narůstající množství aut zaparkovaných v rozích křižovatek nebo zatáčkách, kde je problém se s více než osmimetrovou hasičskou cisternou vytočit.

„Hasiči přijíždějící na místo události si se složitou situací dokáží poradit jen díky svým skvělým řidičským schopnostem, místní znalosti a uměním improvizace v dané situaci. Nicméně zdržením při příjezdu, ať už vlivem neukázněných řidičů, kteří jsou pohodlní a neochotní zaparkovat dále od svého bydliště, nebo městským mobiliářem, významně stoupá riziko ohrožení lidských životů. To, že hasiči řeší příjezd k mimořádné události přejezdy přes trávu, průjezdy mezi kontejnery na odpad, mezi pouličními lampami, lavičkami, plůtky či vzrostlou zelení se významně prodlužuje čas, kdy se dostanou ke skutečné záchraně životů, zdraví a majetku," uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů

Zkuste se sami zamyslet na tím, jak parkujete například na velkých českobudějovických sídlištích Máj a Vltava? Kde si ulehčujete cestu k domovu na sídlištích v okresních jihočeských městech? Kde a jak parkujete, když si potřebujete „jen něco rychle vyřídit“?

Autoři | Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky hasiči, pátek třináctého, den požární bezpečnosti, České Budějovice, požární bezpečnost, sídliště

Zítra nás čeká pátek třináctého, hasiči vyhlašují "Den požární bezpečnosti"  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.