Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nový ročník Chance ligy odstartoval Motor třemi body

, aktualizováno 11. září 2019, 20:45

V úvodním kole druhé nejvyšší hokejové soutěže Motor porazil Třebíč 3:2. Hvězdou zápasu se stal Jan Veselý, který dvěma brankami ve druhé třetině nastartoval svůj tým k obratu a výrazně tak přispěl k tříbodové výhře.

Do nového ročníku Chance ligy vstoupil Motor domácím zápasem s Třebíčí. Utkání předcházela kulturní vložka mužského sboru Jihočeského divadla. Po slavnostním začátku se v první třetině dostávali domácí hokejisté mnohem častěji do zakončení, ale z jediné branky v prvních dvaceti minutách se radovali hosté. V desáté minutě se ke střele přes obránce dostal Denis Kusý a povedenou ranou zavěsil. V závěru mohl srovnat nový kapitán Pavel Pýcha, ale v přesilovce nastřelil jen tyčku.

Ve druhé třetině už Jihočeši zužitkovali svou převahu. Po necelých třech minutách druhé části se trefil Jan Veselý, když nenápadně procpal kotouč za rozhozeného Jekela. Stejný hráč se postaral i o obrat ve skóre. Při přesilovce se postavil před branku a šikovnou tečí rozjásal Budvar arénu. Rozjetí domácí zanedlouho přidali i třetí branku. Radek Prokeš nabral rychlost a krásnou střelou o tyč skóroval.

Komplikace pro domácí přišly hned na začátku třetí třetiny. Milan Klouček měl zakrytý výhled, takže neviděl střelu Lukáše Formana a rázem to bylo 3:2. Hostům se podařilo i srovnat, ale branka kvůli vysoké holi neplatila.  Závěr zápasu už si domácí pohlídali a mohli slavit první vítězství v nové sezoně.

ČEZ Motor České Budějovice – SK Horácká Slavia Třebíč 3:2(0:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. J. Veselý (Šimánek, Plášil), 35. J. Veselý (Pýcha, M. Novák), 36. Prokeš (Plášil, Vydarený) – 10. Kusý (V. Čejka), 42. Forman (T. Havránek). Rozhodčí: Skopal, Hucl – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 701. Střely na branku: 40:14 . Zblokované střely: 19:15. Vhazování: 35:54/19/54

Motor: Klouček (Strmeň) – Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil, Suchánek, Pavel – M. Novák, J. Kloz, Endál – Karabáček, Prokeš, Z. Doležal – Šimánek, R. Přikryl, J. Veselý – Christov, Venkrbec, Holec.

Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Jenáček, Nedbal, Forman, Padrnos, V. Čejka, D. Mikyska, Furch – Kusý, Nedvídek, Psota – Vodný, Šťovíček, T. Havránek – Malec, Tadeáš Král, Paták – Havlát, Michálek, P. Kratochvíl.


Ohlasy po zápasu:

Václav Prospal (České Budějovice): Pro nás důležité vítězství v prvním zápase. Celá první třetina byla z naší strany nervózní. Chtěli jsme mít výborný vstup do utkání a dobrý pohyb prvních deset minut. To se nám nepovedlo, trochu s námi zamával i první gól. Druhá třetina byla dobrá - začali jsme bruslit, pohybovat se, forčekovat. Za to jsme si to zasloužili. Třetí třetina byla úplně obráceně. Soupeře jsme nechali hrát, dělali jsme fauly. Momentum zápasu se trochu otočilo a nakonec, když můžu mluvit o velké střelecké převaze, tak rozdíl byl nakonec jednogólový. Museli jsme blokovat hodně střel, abychom tři body uhájili. Prostor pro zlepšení určitě je.

Martin Sobotka (Třebíč): Věděli jsme, že jedeme na horkou půdu favorita. Chystali jsme se na to, že musíme byt silní v osobních soubojích a před bránou. To se nám dařilo v první třetině. Ve druhé a třetí třetině jsme začali zbytečně zmatkovat a odhazovat puky. Nebyli jsme kompaktní a měli jsme tři zbytečné fauly. Soupeř v druhé třetině odskočil na 3:1, což zápas rozhodlo.

Autoři | Foto Matěj Večeřa

Štítky Motor, Třebíč, hokej, Chance liga, 1. česká hokejová liga, SK Horácká Slavia Třebíč, Jan Veselý, Madeta Motor České Budějovice, Lukáš Forman, SK Dynamo České Budějovice, Pavel Pýcha, Milan Klouček, Jihočeské divadlo, Budvar aréna

Nový ročník Chance ligy odstartoval Motor třemi body  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.