Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

ZMIZELÍ: Alkoholik, který se možná zapletl do trestné činnosti

V dalším dílu rubriky Zmizelí se podíváme na příběh dnes již jedenašedesátiletého Miroslava Kadlece z Českých Budějovic. Podle jeho matky holdoval alkoholu, a to mohl být také důvod, proč odešel z domu, kde s ní žil ve společné domácnosti. Miroslav Kadlec za sebou naposledy zabouchl dveře od bytu v roce 2006.

Oznámení o jeho zmizení nahlásila v červnu 2006 policistům matka, se kterou syn pět let žil ve společné domácnosti. Podle výpovědi uvedla, že Miroslav Kadlec velmi holdoval alkoholu. Matka se mu snažila rozmlouvat, aby si raději našel práci a od alkoholu dal ruce pryč.

V tuto chvíli mohl přetéct pomyslný pohár trpělivosti a tehdy se osmačtyřicetiletý muž rozhodl, že z domu odejde. Všechny věci tam ale nechal a odešel pouze v oblečení, které často nosil. U sebe měl finanční obnos. Matku ale ještě kontaktoval. Ve zprávách, které ji posílal tvrdil, že je u kamaráda, ale také v Praze mezi bezdomovci a dokonce i někde na lodi. Zhruba po měsíci se odmlčel úplně.

Fiktivní firma a naděje pro matku

V roce 2012 svitla malá jiskřička naděje, že se pohřešovaný Kadlec objevil. Pražští policisté se totiž obrátili na své kolegy z Budějc s tím, že tento pohřešovaný měl figurovat jako jednatel určitých společností v Praze, které krátily daně. Chtěli ho zařadit do pátrání.

„Jen těžko můžeme říct, zda opravdu v té trestné činnosti figuroval. Mohlo se také stát, že někdo zneužil jeho osobní doklady nebo on sám je někomu prodal za účelem získání peněz,“ dodal vrchní komisař Peter Tousecký. Miroslav Kadlec by se mohl pohybovat mezi bezdomovci v Praze nebo klidně i v Evropě.

ZMIZELÍ: Samotář, který trpěl fobií a měl sklony k sebevraždě. Zdeněk Strnad je pohřešovaný už 15 let

Na území Jihočeského kraje je aktuálně dvacet pohřešovaných lidí. Od doby jejich zmizení neuplynulo více jak 20 let. Někteří jsou v databázi rok, někteří ale i více než patnáct let. Jejich rodiny žijí dlouhé roky v nejistotě a naději, že se...

Foto Koláž Budějcké Drbny

Štítky Zmizelí, pohřešovaní, České Budějovice, policie, Miroslav Kadlec, alkohol, Praha, Evropa

ZMIZELÍ: Alkoholik, který se možná zapletl do trestné činnosti  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.