Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na mladého muže se v práci převrátil vysokozdvižný vozík, v nemocnici zemřel

Kriminalisté z Budějc zahájili trestní stíhání fyzické a zároveň právnické osoby, která zastupuje jednu z poboček zabývající se kovovýrobou v krajském městě. Svou nedbalostí totiž s největší pravděpodobností může za smrt svého pětadvacetiletého zaměstnance. Ten zemřel po té, co se na něj převrátil vysokozdvižný vozík.

K tragické události došlo 17. října loňského roku. „Ve výrobní hale, která je určena pro vážení, skládání a čištění pozinkované oceli, vezl jeden se zaměstnanců na vysokozdvižném vozíku hutní materiál o váze 2 tun. Ve výšce 3,5 metru nad zemí řidič prudce zastavil a vozík se převážil na přední část. Tam ale stál pětadvacetiletý cizinec, který s dalšími kolegy na zemi rovnal hutní výrobky,“ uvedl tiskový mluvčí policie Milan Bajcura.

Muž utrpěl velmi těžká mnohačetná zranění. S těmi byl transportován do nemocnice, kde po více jak dvou hodinách zraněním podlehl

K případu si kriminalisté vyžádali výsledky soudní pitvy, znalecké posudky i zprávu z Oblastního inspektorátu bezpečnosti práce pro Jihočeský kraj a Vysočinu. Na základě nich zahájili trestní stíhání pro usmrcení z nedbalosti. V případě prokázání viny hrozí obviněným trest odnětí svobody na jeden rok až šest let. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky usmrcení z nedbalosti, policie, smrt, práce, vozík, České Budějovice, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina

Na mladého muže se v práci převrátil vysokozdvižný vozík, v nemocnici zemřel  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.