Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Městská policie poměřila své síly s ochrankou prezidenta i armádou

Páteční den patřil na náplavce u Dlouhého mostu silákům. Uskutečnil se tam první ročník Crossfit challenge městské policie. Českobudějovičtí strážníci vyzvali své kolegy k účasti na největších crossfitových závodech městských policií a složek integrovaného záchranného systému v České republice.

O silnou konkurenci nebyla nouze a padaly i velmi zajímavé výsledky a výkony. „Pozvání přijaly týmy z Policie ČR – zásahové jednotky, policisté z hlídkové služby i obvodních oddělení, vojenská policie, tým z útvaru pro ochranu prezidenta České republiky, tým 4. brigády rychlého nasazení Armády České republiky, Městská policie Chomutov a tým Bcross Gym.

„Dobrá fyzická připravenost je v této profesi naprosto nezbytná, navíc vzbuzuje respekt. A to jak u těch, kteří se jejich pomoci dožadují, tak i u výtržníků. Ti si totiž někdy nevystačí jen s verbálním útokem, ale jejich agresivita jde i do fyzického napadení strážníka. Jejich služba rozhodně není jednoduchá, proto je třeba, aby byli na vše připraveni,“ uvedl během zahájení akce primátor Jiří Svoboda.

I když si strážníci vedli dobře na výhru to bohužel nestačilo. Pro tříčlenné týmy byly připraveny čtyři stage a cílem bylo dosáhnout co možná nejnižšího součtu pořadí v jednotlivých disciplínách.

Celkové pořadí muži:

  1. Policie ČR – tým z Jihočeského kraje (celkové skóre 13)
  2. Policie ČR – Tým z Krajského ředitelství (celkové skóre 17)
  3. Tým Útvaru pro ochranu prezidenta České republiky (celkové skóre 25)

Celkové pořadí ženy:

  1. Tým Bcross Gym (celkové skóre 37)
  2. Tým 4. brigády rychlého nasazení AČR (celkové skóre 44)
  3. Složený Tým Městské policie ČB a Policie ČR (celkové skóre 66)

Mezi disciplínami nechyběl například lyžařský trenažér (Skierg) a veslo. Týmy se statečně poprali i s mrtvými tahy, angličáky přes osu nebo cviky s vlastní vahou. 

Foto mpolicie.c-budejovice.cz

Štítky Crossfit challenge, policie, závod, městská policie, obecní policie, Česko, Policie České republiky, Dlouhý most, Armáda České republiky, Jiří Svoboda, Chomutov

VIDEO: Městská policie poměřila své síly s ochrankou prezidenta i armádou  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.