Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Prázdniny jsou v polovině, řemeslníci na základkách pracují o sto šest

Prázdniny se přehouply do druhé poloviny a v základních a mateřských školách se pracuje o sto šest. Řemeslníci jsou například v Kubatovce nebo v základní škole Emy Destinové, kde se provádí zateplení obvodového pláště a střechy, výměna stávajících dřevěných oken za plastová a venkovních dveří za hliníková. Nový vzhled dostane i sportovní a přírodní zahrada.

„V současné době je dokončeno zateplení střechy školky v Kubatovce, rozvody a pokračují práce na montáži obvodového pláště. Budova školní družiny má za sebou klempířské práce a úpravy povrchů. Aktuálně tam probíhá aplikace stěrkové omítky obvodového pláště,“ řekl náměstek primátora Petr Holický s tím, že práce jsou v plném proudu i na zahradě, která bude mít nový plot, hrací prvky i sadové úpravy.

Celková investice do školních budov a zahrady je 7,7 milionů korun. Ve velkém se pracuje také na Základní škole E. Destinnové. „Tam se v rámci stavebních úprav provádí zateplení obvodového pláště a střechy, výměna stávajících dřevěných oken za plastová a venkovních dveří za hliníková. U konce jsou aktuálně demontáže obkladů stěn, podlahových krytin, vnitřních dveří, zařizovacích předmětů, rozvodů a potrubí," uvedl Holický Součástí vnitřní rekonstrukce bude i vybudování nové výtahové plošiny pro osoby s omezenou schopností pohybu a dispoziční úpravy sociálního zařízení s vybudováním hygienické kabinky pro ZTP.

Zahrada u Základní školy Emy Destinové má sloužit především pro výuku a trávení přestávkového času pro žáky 1. stupně, ale i po školním vyučování v rámci družiny. „Stěžejním prvkem je vybudování sluneční terasy podél křídla pavilonu 1. stupně školní budovy doplněné záhonem, umístění nerezového demontovatelného pítka pro děti, odpadkových košů a laviček. Na novém trávníku budou drobné hrací prvky, krmítka pro ptactvo i zákoutí se dřevem a kamením. Sportovní zahrada bude vybavena posilovacími stroji, prolézačkami, skluzavkou i trampolínou,“ dodává náměstek. Termín dokončení prací je listopad 2019.

Tisková zpráva

Štítky prázdniny, léto, opravy, základní školy, České Budějovice, základní škola, Ema Destinnová, střecha, zahrada

Prázdniny jsou v polovině, řemeslníci na základkách pracují o sto šest  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.