Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mánesovku čeká další úplná uzavírka. Rekonstrukce jde do šesté fáze

Jedna z největších uzavírek v Budějcích jde do další fáze. Mánesovku čeká od Dukelské k Čechově ulici úplná uzavírka. Důvodem je rekonstrukce inženýrských sítí.

Další fáze rekonstrukce začne v pondělí 22. července a potrvá až do 8. srpna. Úsek od Dukelské k Čechově ulici čeká úplná uzavírka, od Průmyslové k ulici U Elektrárny bude silnice uzavřena částečně. Podle mluvčí magistrátu Jitky Welzlové budou na druhém úseku upraveny jízdní pruhy.

„Důvodem je rekonstrukce inženýrských sítí v ulici Mánesova,“ dodala Welzlová. Rekonstrukce Mánesovky začala v neděli 5. května a trvat y podle plánů měla do 6. října.

Uzavírka Lidické

Minulý týden začala uzavírka další důležité dopravní tepny. Rekonstrukce dvoukilometrového úseku od kolejí vlečky v Papírenské až po Hrnčířskou ulici na konci města by měla trvat do 29. září.

„V rámci modernizace bude nahrazena poškozená horní část vozovky a upraveny budou také přechody pro chodce. Ty budou vybaveny ochrannými ostrůvky a novým osvětlením. Přechody pro chodce jsou plánovány na ulicích J. B. Foerstera, Plánská, Chmelenského, Buděšínského či mezi ulicemi Papírenská a Slunečná,“ vysvětlil krajský radní pro dopravu Jiří Švec s tím, že součástí celkové modernizace bude také oprava části přilehlých silničních obrubníků a chodníků.

Uzavírka je, až na několik víkendů, částečná. Pro auta nad 6 tun je připravena objízdná trasa, která vede přes Litvínovickou dále na Planou a Včelnou. Náklady hradí Jihočeský kraj částkou přesahující 32 milionů korun. Dalších 3,5 milionů zaplatí Statutární město České Budějovice.

 

 

Foto Jana Kroneislová

Štítky rekonstrukce, Mánesovka, Lidická, České Budějovice, Lázeňská léčebna Mánes, Josef Bohuslav Foerster, Jiří Švec

Mánesovku čeká další úplná uzavírka. Rekonstrukce jde do šesté fáze  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.