Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hejtmanka Stráská zahájila Mezinárodní sportovní hry seniorů. Svým vrstevníkům vzkázala, že nejsou na odpis

Moji milí vrstevníci. Přeji vám, abyste měli ze sportu radost a těch bolavých kolen i kotníků bylo co nejméně. Bez ohledu na výsledky jste pro mě vítězi vy všichni. Už tím, že jste se přijeli zúčastnit. Hejtmanka Ivana Stráská to řekla včera při zahájení IV. Mezinárodních sportovních her seniorů. Ty se letos konají v Českých Budějovicích do zítřejšího dne.

Seniory, mimo jiné, pozdravili a popřáli jim sportovní i společenské zážitky ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová a předseda Krajské rady seniorů Jihočeského kraje Bohumil Bezemek.

„Někdy se od těch mladších a krásnějších dozvídáme, že jsme, coby senioři, nevzdělaní, na odpis a řadě věcí nerozumíme. Věřte, že tomu tak není. My na odpis určitě nejsme. Jsme naopak zkušení, stateční - neboť zvládáme boj se zdravotními problémy, ale zároveň jsme i hraví a umíme se bavit. A to je to, co nám dává sílu. Hezky si to tu užijte,“ uvedla dále při zahajovacím ceremoniálu Stráská a poděkovala pořadatelům za organizaci a propagaci jižních Čech.

Soutěží se v běhu s míčkem na raketě, hodu míčem na koš či šipkami do terče

Hejtmanka zároveň připomněla, že si kraj seniorů váží a jejich aktivity dlouhodobě podporuje. Jen na tyto letošní hry uvolnil částku 300 tisíc korun.

IV. Mezinárodních sportovních her seniorů 2019 se účastní 21 osmičlenných družstev. Ta reprezentují české kraje, Prahu a Maďarsko, Slovensko či Rakousko. Věková hranice je stanovena od 60 let výše.

Soutěží se v 10 disciplínách: Běh na 30 metrů s míčkem na raketě, běh s kolečkem zatíženým břemenem, hod na dálku, běh na 60 metrů, hod míčem na koš, hod šipkami do terče, bollo ball, střelba na malou branku, hod míčkem na cíl a hod kroužky na jehlan.

Hlavním cílem organizování her je propagace sportovních aktivit vhodných pro starší generaci k posílení zdravého životního stylu. Zároveň se jedná i o důležitou společenskou událost, kde dochází k navazování přátelských vztahů.

Tisková zpráva | Foto Radek Šíma

Štítky Mezinárodní seniorské hry, České Budějovice, Ivana Stráská, Jihočeský kraj, Jana Maláčová, Bohumil Bezemek, Rakousko, Maďarsko, Slovensko, Praha

Hejtmanka Stráská zahájila Mezinárodní sportovní hry seniorů. Svým vrstevníkům vzkázala, že nejsou na odpis  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.