Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Strážníci v Budějcích řešili rvačkou dvou bratrů. Jeden z nich měl skoro tři promile a skončil v poutech

Budějčtí strážníci vyjížděli dnes v půl čtvrté ráno k rvačce dvou opilých bratrů. K té došlo v jednom z barů v Kněžské ulici. Jedenatřicetiletý muž skončil v poutech. Ani po příjezdu strážníků totiž nehodlal se svou agresí přestat.

„Čtyřiadvacetiletého muže údajně napadl jeho o sedm let starší bratr zavřenou pěstí. Důvod napadení se však strážníci nedozvěděli. U obou aktérů proto následně provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol. Útočník nadýchal 2,80 promile alkoholu. U jeho mladšího bratra ukázal přístroj na měření alkoholu v dechu výsledek 2,09 promile,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

V případě, že se mladší z bratrů obrátí na příslušný správní orgán, hrozí útočníkovi pokuta až 20 tisíc korun. Napadený muž lékařské ošetření odmítl. Pro staršího z bratrů však tímto případ neskončil. Zbytek noci strávil pobytem na záchytce. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky napadení, agresor, městská policie, České Budějovice, alkohol

Strážníci v Budějcích řešili rvačkou dvou bratrů. Jeden z nich měl skoro tři promile a skončil v poutech  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.