Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Neděle patřila v Budějcích zvířatům. Strážníci vyjížděli ke zraněné poštolce i želvě na výletě

Budějčtí strážníci včera řešili v několik výjezdů k záchraně zvířat. Na sídlišti Vltava uvízla zraněná poštolka. Na procházku se vydala i želva. Azyl v městském útulku nalezlo několik měsíců staré kotě, které bylo nalezené v Litvínovické ulici. Strážníci ale zachraňovali i údajně zraněného chovného holuba.

Hlídka městské policie vyjížděla krátce po deváté hodině ráno do Bezdrevské ulice na sídliště Vltava. „Na místo byla povolána i jednotka hasičského záchranného sboru. Strážníci zraněného dravce od hasičů převzali a o pár desítek minut později ho předali do rukou ošetřovatelů v zoologické zahradě,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Strážníci v neděli na Vltavu vyjížděli ještě jednou. Náhodní kolemjdoucí v blízkosti Alzheimercentra na Husově třídě spatřili procházející se želvu. Tu odchytili a do doby, než se o ni přihlásí její právoplatný majitel, si ji převzali do své péče. 

Foto mpolicie.c-budejovice.cz

Štítky strážníci, želva, České Budějovice, zvířata, odchyt, Vltava, Hasičský záchranný sbor

Neděle patřila v Budějcích zvířatům. Strážníci vyjížděli ke zraněné poštolce i želvě na výletě  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.