Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Budějčtí vozíčkáři mají za sebou úspěšný květen. Slavili Štíři i Tygři

Budějckým vozíčkářům – sportovcům se daří. Za posledních pár týdnu totiž sbírají jeden úspěch za druhým. V polovině května obhájili florbalisté vítězství v české extralize, Ivan Nestával navíc získal ocenění nejlepšího obránce extraligy. Basketbalisté v Českém poháru, který se konal právě v Budějcích, získali krásné čtvrté místo a člen týmu Zbyněk Sýkora se probojoval do nejlepší pětice hráčů.

Florbalisté slavili hattrick

Na začátku května vyvrcholila česká extraliga v Kutné Hoře. „Díky prvnímu místu po základní části jsme se nemuseli účastnit čtvrtfinále, stejně jako Tatran Střešovice. Do semifinále postoupila Ostrava a SKV Praha ComAp Team. S Ostravou jsme si poradili 10:0 a 7:1. Semifinále a čtvrtfinále se hrála na dva vítězné zápasy. Z druhého semifinále do finále postoupil Tatran Střešovice a po boji jsme vyhráli 2:1,“ popisuje Adam Šimonek.

Prohru pocítili budějčtí Štíři letos jen jednou, a to na nájezdy právě proti Tatranu. „Bez porážky v základní hrací době jsme už sakra dlouho. Ale jak se říká, zající se počítají až po honu. Takže není zas tak důležité, jak dlouho jsme bez prohry, ale že se nám daří vyhrávat důležité zápasy sezony," doplňuje Šimonek. V turnaji byl navíc vyhlášen nejlěpší obránce extraligy. Stal se jím budějčák Ivan Nestával.

Dařilo se i basketbalistům

Zhruba před rokem a půl přišel Adam Šimonek společně s Ivanem Nestávalem s myšlenkou založit basketbalový tým vozíčkářů pod oddílem BSK Tigers České Budějovice. Dohodli se s prezidentem klubu Tomášem Hejpetrem a začali trénovat. „O uplynulém víkendu se nám podařilo zorganizovat Český pohár tady v Budějcích. Hrálo se na Kubatovce systémem každý s každým,“ popisuje Adam.

V turnaji se utkalo všech pět českých týmu – Praha, České Budějovice, Pardubice, Frýdek-Místek a Brno. „Podařilo se nám porazit Prahu, což je družstvo s podobnou historií, jako ta naše, oba jsme na české scéně nováčci,“ vysvětluje Šimonek.

Budějcký tým nakonec skončil na krásném čtvrtém místě. Kromě týmových výsledků byla vyhlášena také nejlepší pětice hráčů. Za Budějce se do ní probojoval Zbyněk Sýkora.

Autoři | Foto Dan Kubát, Pavel Kubeš

Štítky sport, Štíři, Tygři, florbal, basketbal, České Budějovice, Extraliga ledního hokeje, Praha, semifinále, TJ Tatran Střešovice, Ostrava, Tatran, Kutná Hora

Budějčtí vozíčkáři mají za sebou úspěšný květen. Slavili Štíři i Tygři  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.