Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Dobrovodské už se bude pokládat asfalt. Uzavírka končí k poslednímu květnu

Uzavírka Dobrovodské ulice v Suchém Vrbném se chýlí ke konci. Výměna parního potrubí za horkovodní skončila už před měsícem, na řadě je teď asfaltování. To by mělo začít už zítra. Celková uzavírka skončí na konci května.

„V úseku od světelné křižovatky U Lávky po Vodní ulici jsme položili na 270 metrů nového potrubí. Naše práce zde skončily 15. dubna,“ říká Martin Žahourek, člen představenstva městské teplárny.

Kromě výměny potrubí bylo také nutné vyměnit vodovodní přípojky. Po odkrytí povrchu se totiž zjistilo, že jsou v havarijním stavu. Ve zmiňovaném úseku by měla už zítra začít pokládka nového povrchu, kterou má v gesci Správa a údržba silnic Jihočeského kraje. Celková uzavírka Dobrovodské ulice pak má skončit v předpokládaném termínu do 31. května.

Práce na stavbě klíčového horkovodu jsou v této části města rozděleny do několika etap a potrvají do konce roku. Případná dopravní omezení v místě výstavby ale už nebudou mít na průjezd významnější vliv.

Nový horkovod v Suchém Vrbném bude po dokončení měřit 3528 metrů a délku horkovodní sítě ve městě prodlouží na více než 26 kilometrů. Jde o nejefektivnější způsob distribuce dálkového tepla. Nové technologie snižují provozní ztráty, a tedy i množství spáleného uhlí a vypouštěných emisí.

Foto Jan Homolka

Štítky horkovod, Dobrovodská, teplárna, Suché Vrbné, Jihočeský kraj

Na Dobrovodské už se bude pokládat asfalt. Uzavírka končí k poslednímu květnu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.