Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bratři Smržovi předají Bazalce své tři helmy. Symbolizovat budou ochrannou ruku

Jakub a Matěj Smržovi slavnostně předají ve středu do centra Bazalka své tři helmy, které jim nejednou zachránily život. Umístěny budou ve vstupním atriu Základní školy speciální a pod heslem „Držíme nad vámi ochrannou ruku“ budou připomínat patronskou roli bratrů.

Ve středu 22. května v půl jedenácté navštíví bratři Smržovi Centrum Bazalka v Českých Budějovicích, aby slavnostně předali tři ze svých ceněných helem dětem. Helmy budou umístěny ve vstupním atriu Základní školy speciální a pod heslem „Držíme nad vámi ochrannou ruku“ budou připomínat patronskou roli bratrů Smržových.

Motocykloví závodníci Jakub a Matěj Smržovi jsou dlouholetými patrony Centra BAZALKA. Oba v loňském roce ukončili aktivní závodní kariéru, ale motosportu se stále věnují. Jakub jako manager reprezentačního týmu - ACCR Czech Talent Teamu - Willi Race. Matěj jako předseda komise silničních závodních motocyklů v Autoklubu České republiky a člen stejné komise v mezinárodní motocyklové federaci – FIM.

„Během své kariéry jsem utrpěl třikrát krvácení do mozku a díky těmto ochranným přilbám jsem se z toho vždy dostal bez vážných následků. Byl bych rád, aby tyto helmy chránily i děti v Bazalce. Všichni dobře víme, že tyto děti stejné štěstí jako já neměly, a přesně proto je potřeba udělat všechno co jen jde, aby se jim v jejich těžké životní situaci dařilo lépe a měly přinejmenším pocit bezpečí a důvěry, “ říká Matěj Smrž.

Jakub a Matěj začali s BAZALKOU spolupracovat již v roce 2012. V roce 2015 rozjeli vlastní projekt BěžímPro.cz Centrum BAZALKA, v jehož rámci se rozhodli účastnit se závodů v běhu pro dobrou věc. Mezi stálice patří Mattoni ½ maraton v Českých Budějovicích z okruhu závodů RunCzech, Winter Run, Night Run, Vltava Run. Od roku 2016 organizují vlastní benefiční závod „Svatojánský kopeček“ ve prospěch Centra BAZALKA ve Svatém Janu nad Malší. Svým příkladem motivovali celou řadu dalších běžců a fanoušků. Pro Centrum BAZALKA získali téměř půl milionu korun, ale hlavně stovky dalších příznivců, kterým vlastním přístupem ukázali, že i děti se kombinovaným postižením si zaslouží důstojný život a profesionální péči. Veškeré prostředky získané z iniciativy BěžímPro.cz používá Centrum BAZALKA na úhradu nákladů spojených s poskytováním fyzioterapie pro své klienty.

„Přijďte 1.6. na českobudějovický ½ maraton nebo 21.9. do Svatého Jana nad Malší – BAZALKU můžete podpořit i vy,“ přidává pozvání Jakub Smrž.

Jakub a Matěj při svém časovém vytížení neváhají věnovat velkou část svého volného času a energie dětem s hendikepem, upozorňovat na jejich potřeby a snažit se zkvalitnit jejich život. A to vše s velkým nadšením, se skutečně otevřeným srdcem, s pokorou a s vědomím, že ne všem bylo na startovní čáře života dáno to nejdůležitější - zdraví.

Tisková zpráva | Foto centrumbazalka.cz

Štítky Centrum Bazalka, Jakub Smrž, Matěj Smrž, bazalka, motocykl, České Budějovice, Svatý Jan nad Malší, Česko, Mattoni, RunCzech

Bratři Smržovi předají Bazalce své tři helmy. Symbolizovat budou ochrannou ruku  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.