Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žena z Českobudějovicka podváděla a okrádala seniory. Způsobila škodu za půl milionu

Budějčtí kriminalisté zahájili trestní stíhání proti sedmatřicetileté ženě, která podváděla a okrádala seniory. Od května roku 2017 do loňského jara z nich vylákala půl milionu korun.

Vše začalo roku 2017, když žena zneužila svého zaměstnání ve firmě, která poskytuje různé služby seniorům. S jedním párem tam navázala bližší vztah a pod záminkou jejího dluhu vůči bance, z něj vylákala 340 tisíc korun, a to i přesto, že věděla, že nebude schopna vypůjčené peníze splácet. V té době byla totiž v exekuci.

„Z peněž, které vylákala z poškozených, uhradila některé své pohledávky u finančních společností. Pro poškozené se stala "nedostupnou". Senior ji několikrát kontaktoval, žena slíbila, že dluh uhradí z prodeje nemovitosti, kterou však nikdy nevlastnila,“ popsala tisková mluvčí policie Lenka Krausová.

Tím ale její řádění rozhodně neskončilo. Od dalšího muže si vypůjčila 60 tisíc korun. V tomto případě slíbila, že vše vrátí po majetkovém vyrovnání s manželem. Podvodnice ale nikdy vdaná nebyla.

„Třešničkou na dortu v tomto otřesném případě zneužívání důvěry lidí se pak stává další její čin, který spočíval v tom, že měla rozvážet lidem obědy z restaurace. Jednou za měsíc měla vybrané peníze dát majiteli restaurace. Ani v tomto případě však své sliby nesplnila a nechala po sobě škodu za dalších více jak 100 tisíc korun,“ dodala Krausová.

Foto pixabay.com

Štítky podvod, peníze, senior, půjčka, okres České Budějovice, Lenka Koloušková

Žena z Českobudějovicka podváděla a okrádala seniory. Způsobila škodu za půl milionu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.