Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Žáci soukromé školy Viva Bambini tvořili vlastní animované filmy

Festival animovaných filmů Anifilm si maximálně užily i děti ze soukromé školy Viva Bambini. Celé páteční dopoledne zkoušely tvořit svůj vlastní animovaný film. Výsledky opravdu stály za to. Některé děti svůj příběh i rozpohybovaly.

Děti si na školičkách animace zkoušely různé možnosti tvoření. Kreslily, tvořily z modelíny. Ty odvážnější se pustily i do základních digitálních technologií. Nabídka byla opravdu velmi pestrá.

Holky se většinou držely u kreslení princezen a sluníček. Kluci se pouštěli do akčnějších příběhů. „Kreslím invazi mimozemšťanů. Je to příběh o tom, jak mimozemšťani padají v meteoritech na zem a po dopadnutí všechno zničí,“ popsal Petr.

Každý si během tvoření našel to své místo. Maximálně si to užili i ti, kteří už nějakou zkušenost měli. „Kreslenou animaci jsem nikdy nedělal. Ve škole jsme animaci zkoušeli na počítači, ale náš program nebyl schopný to dost zrychlit. Tady se mi to moc líbí,“ řekl Lukáš.

Dostat děti od počítačů a pastelek bylo náročnější. Podle ředitelky Kláry Štěpánkové se pouštěly do větších projektů. „Já osobně mám tyhle věci ráda a trošku mě mrzí, že už nebylo žádné volné místo u stolu. Třeba nás někdo z dětí pustí si to také vyzkoušet. Jsou tady žáci od první do osmé třídy,“ popsala Štěpánková.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Anifilm, soutěž, animace, děti, animovaný film

FOTO: Žáci soukromé školy Viva Bambini tvořili vlastní animované filmy  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.