Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Park v Dukelské chytne druhý dech. Město připravuje veřejnou zakázku na revitalizaci

Město připravuje veřejnou zakázku, která by měla vylepšit park v Dukelské. Jedná se o prostor mezi mostem v Mánesově ulici až po Krumlovský most. Park, do kterého chodí převážně žáci a studenti okolních škol, by měl sloužit relaxaci a odpočinku místních obyvatel.

I když je park poměrně bohatý na stromy, volnočasové vyžití v něm chybí, a to by se mělo změnit. „Dřevinné patro je v dobrém stavu, ale jinak je ten park trochu vybydlený. Pískoviště, které tam bývalo, bylo kvůli předpisům zrušeno a také jsou tam jen obyčejné lavičky,“ popisuje náměstek primátora Ivo Moravec, který by chtěl do revitalizace zapojit i protékající Malši. „Třeba některý z oslovených architektů navrhne možná nějaké molo, aby se voda více přiblížila k městu,“ dodává Moravec.

Město teď osloví architekty, kteří předloží své návrhy na modernizaci parku. Vypsání výběrového řízení na revitalizaci parku Dukelská by mělo proběhnout příští rok. Vylepšeného parku bychom se mohli dočkat v roce 2021. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky park, Dukelská, revitalizace, České Budějovice, Ivo Moravec, Malše, veřejná zakázka

Park v Dukelské chytne druhý dech. Město připravuje veřejnou zakázku na revitalizaci  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.