Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budvar aréna název nemění. Město smlouvu s pivovarem prodloužilo

Zimní stadion ponese i nadále název Budvar aréna. Město prodloužilo s pivovarem smlouvu na dva roky s tím, že pokud by hokejisté postoupili do extraligy, může Budějovický Budvar s měsíční výpovědní lhůtou od smlouvy odstoupit.

Další dva roky ponese budějcký zimní stadion název Budvar aréna. Město se s pivovarem dohodlo na prodloužení smlouvy formou dodatku. „Rada města schválila dodatek smlouvy na dva roky. Roční plnění zůstává stejné,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec. Budějovický Budvar totiž městu za „pronájem názvu“ platí ročně dva miliony korun. 

V loňském roce přitom někteří zástupci vedení města uvažovali o tom, že by se na název budějckého zimního stadionu po skončení smlouvy vypsala soutěž, která by mohla přilákat více zájemců a tím přivést i vyšší částku za pronájem. Od nápadu ale město nakonec ustoupilo.

V případě postupu může Budějovický Budvar odstoupit

Nový dodatek smlouvy podle Moravce obsahuje odstavec usnesení, který umožňuje Budvaru odstoupit od smlouvy s měsíční výpovědní lhůtou v případě, že by hokejisté Motoru postoupili do vyšší soutěže. Na extraligových zápasech se totiž musí čepovat pivo oficiálního partnera soutěže. Tím je od roku 2012 Radegast.

Pivovar se k podrobnostem ohledně smlouvy a případnému postupu zatím vyjadřovat nechce. „Smlouvu s městem České Budějovice o Budvar aréně budeme komentovat až v okamžiku, kdy bude podepsána oběma stranami,“ uvedl mluvčí Budějovického Budvaru Petr Samec.

Stejně tak nechtěl komentovat ani podporu samotného hokejového klubu. „Jsme dlouhodobým sponzorem Motoru a špičkový hokej v našem městě podporujeme nepřetržitě již od roku 1993. Jednání o naší podpoře ČEZ Motor České Budějovice na příští sezonu právě probíhají a nyní se k nim nemůžeme vyjadřovat,“ dodal. 

Foto Bramberka Nová

Štítky Budvar aréna, Budějovický Budvar, České Budějovice, hokej, extraliga, pivovar, zimní stadion, Madeta Motor České Budějovice, Ivo Moravec, soutěž, Petr Samec, Pivovar Radegast

Budvar aréna název nemění. Město smlouvu s pivovarem prodloužilo  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.