Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opravy brouzdaliště u Malého jezu jsou v plném proudu, kompletně hotovo bude příští rok

Brouzdaliště, které u Malého jezu funguje skoro devadesát let, momentálně prochází rekonstrukcí. Důvodem je jeho špatný stav. Opravy vyjdou na zhruba milion korun. Hotovo by mělo být na jaře příštího roku.

Vodní dílo vzniklo v roce 1930. Jeho provozovatelem je společnost Čevak. Právě ta upozornila na špatný stav brouzdaliště. „Oprava skoro za jeden milion korun byla zahájena 18. března. Zhotovitel dokončí práce v květnu, ale brouzdaliště si musí počkat na přítok vody z Mlýnské stoky,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

„Betonové dno brouzdaliště vykazuje četné praskliny, čímž dochází drolení povrchu a tvorbě děr. Břehy brouzdaliště z lomového kamene mají vydrolené spáry. Je nutné břehy částečně rozebrat, stavebně obnovit a brouzdaliště po celém obvodu vyspárovat,“ vysvětlil technický ředitel Čevaku Jiří Lipold.

Součástí oprav je také vyčištění koryta výtoku z brouzdaliště do Malše. Budějčáci by se tak kompletně hotového brouzdaliště mohli dočkat na jaře příštího roku.

Autoři | Foto c-budejovice.cz

Štítky bouzdaliště, Malý jez, České Budějovice, rekonstrukce, brouzdaliště, Ivo Moravec, Mlýnská stoka (České Budějovice), Malše

Opravy brouzdaliště u Malého jezu jsou v plném proudu, kompletně hotovo bude příští rok  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.