Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Uzavření Mánesovky dopravu zatím nekomplikuje

, aktualizováno 6. května 2019, 16:48

Dlouho očekávaná uzavírka Mánesovy ulice měla dnes ráno výrazně zkomplikovat dopravu v krajském městě. K překvapení všech ale žádný výrazný dopravní kolaps nenastal. Řidiče mátlo pouze dopravní značení, které bylo podle některých nejasné.

Uzavírka Mánesovy ulice začala už včera. Největší dopravní nápor všichni čekali v pondělí ráno. Téměř všechny objízdné trasy ale výrazné dopravní komplikace nečekaly. Většinou šlo o kratší kolony, na které jsou řidiči v Budějcích zvyklí. 

Řidiči by měli věnovat více pozornosti dopravnímu značení. Někteří totiž i přes značky do Mánesovy ulice vjížděli. „Já vlastně nevím, jestli tudy můžu nebo nemůžu. Pochopil bych to tak, že pokud jedu po Mánesovce od Lidické, tak pravým pruhem projet můžu, ale nesmím po levé straně do protisměru,“ popsal jeden z řidičů. Podivil se navíc tomu, že platné značky by podle něj měly být na pravé straně.

Podle dopravní policie na místě chybí značka se zákazem vjezdu s dodatkovou cedulí „Mimo vozidel stavby“. I přesto je ale zákaz vjezdu platný a řidiči do Mánesovky od Lidické zajet nesmí. Během dneška by mělo být dopravní značení doplněné.

Problémy měli také řidiči v ulici Karla IV., kde je nově zákaz vjezdu pro ty, kteří chtějí jet například k Senovážnému náměstí. Auta se proto musela u pošty otáčet a jet zpět směrem k muzeu.

Situace se nezhoršila ani odpoledne

Větší dopravní komplikace kvůli uzavírce ale nečekaly řidiče ani odpoledne. Lidická třída byla průjezdná, až na kolonu kvůli nehodě u Jihočeského muzea. Chvíli musela auta čekat v Čechově ulici, ale situace byla velmi podobná té ranní. Stejně tak i na Žižkově třídě.

Část Mánesovy ulice byla už odpoledne kompletně vyfrézovaná. Doplněno bylo také přesné značení o uzavírce. Na křižovatce s Čechovou zmizely semafory. Před pátou hodinou už ale na uzavřené silnici nikdo nepracoval.

Foto Jana Kroneislová

Štítky doprava, uzavírka, Mánesova ulice, rekonstrukce, dopravní značka, České Budějovice, Karel IV. Lucemburský

FOTO/VIDEO: Uzavření Mánesovky dopravu zatím nekomplikuje  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.