Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bývalý kabaret v Průmyslové ulici by měl nakonec zbourat stavební úřad

Nekonečné tahanice kolem budovy bývalého kabaretu v Průmyslové ulici snad budou minulostí. Po několika neúspěšných výzvách ke zbourání budovy majitelem, se stavební úřad rozhodl jednat a "dům" by měl zbourat sám. Náklady pak budou po majiteli vymáhány zpětně.

Stavební úřad se budovou zabývá už několik let. V prosinci 2017 bylo nařízeno její vyklizení a zabezpečení stavby proti vstupu cizích osob tak, aby dále nedocházelo k její další destrukci. Chodník před budovou byl proto obstaven betonovými panely, aby nebylo možné kolem budovy procházet.

Na konci srpna 2018 nařídil stavební úřad neprodlené odstranění budovy, a to do 30. listopadu. „Rozhodnutí padlo na základě podnětu a zjištění, že ta budova ohrožuje lidi pohybující se kolem,“ vysvětlil náměstek Ivo Moravec.

ČTĚTE TAKÉ: Budova bývalého kabaretu v Budějcích má být zbourána. Stavební úřad jedná s majitelem

V lednu měli pracovníci stavebního úřadu provést kontrolu, při které zjistili, že budova je stále na svém místě, a proto dali majiteli poslední šanci. „Budova měla být v dalším termínu odstraněna do 9. dubna, ale ani to se však nestalo,“ doplnil Moravec

Stavební úřad se proto rozhodl jednat. Podal návrh na nařízení exekuce s provedením výkonu tohoto rozhodnutí. Zjednodušeně – budovu zbourá a náklady bude po majiteli vymáhat zpětně. Celou věc má podle Blanky Martiniové ze stavebního úřadu v rukách právě exekutor. „Žádné bližší informace sdělovat nemohu,“ řekla.

Pokud bude budova opravdu zbourána uleví se především lidem, kteří v jeho blízkosti bydlí nebo pracují. „I když je tady teď klid, a prostory kolem baráku jsou zajištěné, je to nebezpečné. Často vidím, jak odtud vypadne nějaká cihla nebo kus omítky,“ popisuje žena, která pracuje v nedaleké firmě.

Foto Jan Pešek

Štítky kabaret, stavební úřad, Průmyslová ulice, České Budějovice, Ivo Moravec

Bývalý kabaret v Průmyslové ulici by měl nakonec zbourat stavební úřad  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.