Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Litvínovicích ráno hořel stejný autobus jako loni v Hrdějovicích, nikdo z cestujících nebyl zraněn

Hasiči dnes ráno vyjížděli k požáru autobusu městské hromadné dopravy. Autobus začal hořet v Litvínovicích. V autobuse cestovalo celkem dvacet pět lidí, nikomu se nic nestalo. Šlo o stejný autobus, který loni hořel v Hrdějovicích.

„Dřív než hasiči k požáru přijeli, všichni cestující stihli z hořícího autobusu MHD značky Solaris vystoupit. Nemáme informaci, že by někdo z dvaceti pěti cestujících byl zraněn. Zasahující jednotka na likvidaci požáru nasadila dva vysokotlaké proudy. Po deseti minutách pak hasiči dostali požár, jež zasáhnul motorovou část autobusu, pod kontrolu,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Škoda, která při požáru vznikla zatím vyčíslena není. Příčina vzniku požáru je v šetření.

ČTĚTE TAKÉVIDEO: V Hrdějcích hořel autobus městské hromadné dopravy 

Stejný autobus, který hořel dnes ráno, pohltily plameny už loni v srpnu. Tehdy šlo o linku 6. „Když jsme vůz dostali, tak prošel důkladnou kontrolou a servisem. V tuto chvíli řešíme celou záležitost opět s dopravcem. Zatím nemáme informace ani od hasičů a ani od servisních techniků, co mohlo způsobit závadu. Řidič si kouře všiml včas po upozornění protijedoucích řidičů. Všechny cestujících vyvedl z autobusu,“ potvrdil mluvčí českobudějovického dopravního podniku Viktor Lavička.

Foto hzsjck.cz

Štítky požár, autobus, hasiči, Litvínovice, Hrdějovice, městská hromadná doprava, Solaris

V Litvínovicích ráno hořel stejný autobus jako loni v Hrdějovicích, nikdo z cestujících nebyl zraněn  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.