Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Obyvatelé Komenského ulice se nového parkoviště zatím nedočkají. Rekonstrukci město neplánuje

Parkování v Budějcích je dlouhodobý problém. Míst je nedostatek a některé části města si tak tvoří parkovací stání, kde to jen jde. Podobný problém je na parkovišti u Komenského ulice, kde parkují lidé z okolních domů. Široko daleko je to totiž jediná možnost, kde auta nechat. Systém parkování je tam ale hodně chaotický.

Na plochu u administrativního centra Piano upozornil redakci čtenář. „Ta plocha je strašná. Parkování tam nemá hlavu a patu a dost často se tam ani nedá projet. Jinde tady ale pomalu nezaparkujete. Někdo by s tím měl něco udělat,“ napsal.

Zmiňovaná část mezi Komenského ulicí a Lidickou třídou patří městu. To ale s plochou žádné plány nemá. „Podle sdělení odboru správy veřejných statků se aktuálně v tomto místě žádná investiční akce nepřipravuje,“ uvedla mluvčí magistrátu Jitka Welzlová. Podle ní by byla jakákoliv připravovaná akce obtížná. V místě je totiž několik desítek garáží v podobě menších kójí, které patří soukromým vlastníkům. 

Místní se tak žádné změny v parkování nedočkají. U vybudování oficiálního parkoviště navíc hrozí, že by výrazně ubylo parkovacích stání, kterými nyní plocha disponuje.

Foto Jana Kroneislová

Štítky parkování, České Budějovice, Komenského ulice

Obyvatelé Komenského ulice se nového parkoviště zatím nedočkají. Rekonstrukci město neplánuje  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.