Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bývalé škvárové hřiště v Sucháči znovu oživne. Zapotí se na něm budějčtí rugbisté

Hodně práce čeká budějcké rugbisty na bývalém škvárovém hřišti v Suchém Vrbném. Prostory v areálu Lokomotivy získali od města do pronájmu a konečně se tak dočkají vlastního zázemí. Prostor je ale třeba upravit.

V loňském roce koupilo město část pozemků, které v areálu patřily soukromníkům. „Když se soukromí majitelé rozhodli, že prostřednictvím realitní kanceláře svou část pozemků prodají, požádal jsem vedení radnice, abychom pozemky koupili pro následné veřejné využití. Nakonec vše podpořili i zastupitelé, a plocha tak je města,“ přibližuje náměstek primátora Ivo Moravec.

Areál teď získal budějcký tým rugbistů, kteří na něm vybudují nové hřiště pro zápasy i tréninky. V plánu mají podle předsedy klubu Petra Klímy také venkovní posilovnu a dětského hřiště. Na své by si tak mohli přijít i ostatní sportovní oddíly a občané města.

Na přestavbu hřiště chtějí rugbisté získat dotaci a oslovit potenciální sponzory. Ideálně by tak vše mělo být hotové do dvou let. Čeká je ale spousta práce. Areál je nutné vykácet, vytvořit nový travnatý povrch a branky, v neposlední řadě také sociální zařízení. 

Na úpravě plochy už se ale pracuje. „Odbor ochrany životního prostředí povolil výjimečné kácení dřevin rostoucích mimo les. Jedná se například o ostružinu, topol osiku a břízu, které v zanedbaném, neudržovaném a roky opuštěném areálu rostou divoce. V současné době je velká část dřevin ve špatném stavu. Náhradní výsadba bude v dostatečném rozsahu. Pro zlepšení hnízdních možností malých ptáků je navržena výsadba původních keřů k doplnění stromového patra,“ ujistil Moravec

Foto Faceebook Rugby Club České Budějovice

Štítky hřiště, rugby, sport, České Budějovice, Suché Vrbné, pozemek, Ivo Moravec, Petr Klíma

Bývalé škvárové hřiště v Sucháči znovu oživne. Zapotí se na něm budějčtí rugbisté  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.