Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Motor opět vítězí, Vsetínu uštědřil ve druhém utkání debakl

Před začátkem série čekal takový průběh zřejmě málokdo. Hokejisté Vsetína se museli i podruhé sklonit na vlastním ledě před takřka bezchybným výkonem budějckého Motoru. Ten je tak v aktuálním play-off na ledech soupeřů stále stoprocentní. Stejnou úspěšnost zatím prokazují proti střelcům Vsetína i brankáři Motoru. Do dnešního utkání nastoupil Jan Strmeň, který stejně jako Kváča včera dokázal udržet čisté konto. Po debaklu v poměru 6:0 se tak stěhuje série do Českých Budějovic, kde už může slavit Motor postup.

Od začátku první třetiny se hrál svižný, ale opatrný hokej. Žádný z týmů nechtěl udělat nějakou zásadní chybu, po které by mohl soupeř vstřelit branku. Proto nebylo k vidění příliš velkých příležitostí. Do největší šance úvodní třetiny se dostal v 15. minutě domácí Karafiát po výborné práci Šilhavého. Proti vstřelení úvodní branky ale byla Strmeňova lapačka. Jinak hrál Motor opět velice dobře do obrany a příliš domácí do šancí nepouštěl. Utkání by jistě prospěla první branka, která ale v úvodní třetině nepadla.

To se změnilo hned na začátku třetiny druhé. Gilbert si udělal prostor u mantinelu, odkud poslal kotouč před branku, který dokázal usměrnit za Šelepněva Martin Novák. Motor se tak dostal do vedení a jeho hře najednou narostla křídla. Hned po pár minutách se prodral do střeleckého pokusu Doležal, jehož pokus zastavila tyč. V přesilovce zívala prázdná branka na Karabáčka. Zvýšení stavu ale přišlo ještě o pár vteřin později, kdy v té samé početní výhodě dostal puk do sítě po pěkné kombinaci Lukáš Endál. Pro Valachy bylo ještě hůř. Ve 37. minutě prostrčil Bradley na modré kotouč do jízdy Zdeňku Doležalovi, který tváří v tvář domácímu brankáři zachoval chladnou hlavu a zasunul puk mezi jeho betony. Vsetínský tým hledal velmi těžko recept na účelnou hru Motoru a po dvou třetinách mu vážně hrozilo, že odjede do Budějovic bez výhry.

Kýžená změna, po které by ještě mohli domácí s výsledkem něco udělat, ale nepřišla ani s návratem hráčů do třetí třetiny. Naopak ve 49. minutě ujel po hrubé chybě obránce na útočné modré Martin Heřman a svou brankou zřejmě pohřbil i poslední naděje Valachů v utkání. Až příliš kruté byly pro domácí následující minuty. Hráči Motoru se dostali viditelně do laufu a vycházelo jim na co sáhli. Svou druhou branku v utkání přidal v 51. minutě nejproduktivnější hráč play-off Zdeněk Doležal. Uběhla jen minuta a půl, když na 6:0 zvyšoval kapitán Motoru Zdeněk Kutlák, který využil přečíslení hostů po neúspěšné akci Roba na druhé straně. Při této brance utrpěl zranění gólman Šelepněv, který pustil do hry Gábu. Ten už žádný puk ze sítě lovit nemusel. Motor tak dokázal vyloupit Stadion na Lapači v obou zápasech a rozehrál semifinále velmi nadějně. Na domácím ledě se mu ale zdaleka nedaří tolik jako na hřištích soupeřů a série tak ještě určitě není rozhodnutá. Její další pokračování bude napsáno v úterý v Budvar Aréně.

VHK Robe Vsetín – ČEZ Motor Č. Budějovice 0:6 (0:0, 0:3, 0:3)

Branky a nahrávky: 22. M. Novák (Gilbert, Endál), 30. Endál (M. Novák, Pýcha), 37. Z. Doležal (Bradley, Kutlák), 49. Heřman, 51. Z. Doležal (Karabáček, Vydarený), 53. Kutlák (Babka, Strmeň) Rozhodčí: Souček, Kostourek – Zídek, Otáhal. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 4 360.Střely na branku: 30:36. Zblokované střely: 19:10.Vhazování: 29:34. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3, 0:4, 0:5, 0:6. Stav série: 0:2.

Vsetín: Šelepněv (od. 53. minuty Gába) – J. Drtina, Mikuš, Teper, Slováček, Jeřábek, Frolo, Hryciow – Rác, Kucharczyk, Březina – Rob, Pechanec, Jonák – Theoret, Pitule, Kopta – Vítek, Šilhavý, Karafiát.

Motor: Strmeň – Vydarený, M. Jandus, Pýcha, Pavlin, Kutlák, Plášil – Čermák, R. Přikryl, Babka – P. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Beránek, Dančišin, Heřman – Doktor.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Vsetín, semifinále, Madeta Motor České Budějovice, VHK Vsetín, Zdeněk Doležal, Zdeněk Kutlák, Lukáš Endál, Martin Novák, Martin Heřman, ČEZ, Budvar aréna

Motor opět vítězí, Vsetínu uštědřil ve druhém utkání debakl  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.