Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Teplárna loni připojila nejvíc nových zákazníků za posledních šest let

Teplárna loni připojila nové zákazníky s odběrem více než 27 tisíc GJ tepla. To je nejvíce od roku 2013. Mezi nově připojené klienty patří především bytové domy, obchodní a administrativní budovy, ale třeba i nový pavilon psychiatrie budějcké nemocnice.

„Investoři vždy hledají nejvýhodnější možnosti, jak své budovy vytápět. Stabilní a udržitelná cena, která je základem naší dlouhodobé strategie, potvrzuje, že jdeme správným směrem,“ říká místopředseda představenstva teplárny Tomáš Kollarczyk.

Za stejně důležité přitom pokládá i komplexní dodávky a servis, zahrnující starost o pravidelné revize, kontroly, opravy nebo obsluhu. O to se zákazník napojený na distribuční soustavu nemusí starat, protože tyto služby zajišťuje teplárna.

„Pokud je to technicky možné a ekonomicky schůdné, připojujeme i místa, do nichž zatím teplárenské přípojky nevedly. Chceme, aby ekologické centrální vytápění využívalo co nejvíc domácností i podnikatelů, protože potom má naše energetická služba s komplexním zákaznickým nonstop servisem daleko vyšší efektivitu,“ dodal Kollarczyk. Cestou k vysoké efektivitě je také diverzifikace palivových zdrojů a modernizace rozvodné sítě, snižující provozní ztráty.

Městská firma zásobuje teplem 28 840 bytů, o 414 bytů víc než loni, a provozuje 23 kilometrů horkovodů, 97 kilometrů parovodů a 44 kilometrů teplovodů.

Tisková zpráva

Štítky teplárna, České Budějovice, teplo

Teplárna loni připojila nejvíc nových zákazníků za posledních šest let  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.