Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vsetínští střelci selhali a Motor se ujímá vedení

, aktualizováno 15. března 2019, 19:31

Úspěšně vstoupili hokejisté Českých Budějovic do série proti Vsetínu, která rozhodne o účastníku letošní baráže o extraligu. Až na úvod utkání dokázali po celou dobu hru kontrolovat a nepouštěli ofenzivně dobře poskládaný tým z Valašska do mnoha šancí. Přednost v brance Motoru dostal Petr Kváča a nikdo z domácích hráčů dnes nenašel recept na to, jak ho překonat. Když tak v úvodní třetině vstřelil první branku zápasu Václav Karabáček, nikdo ještě netušil, že to bude zároveň branka vítězná. Po vítězství 2:0 se tak Motor ujímá vedení v sérii.

Aktivněji nastoupili do zápasu domácí a mohli jít do vedení hned po minutě hry. Sám před Kváčou se objevil kanadský útočník Theoret, ale brankář hostů dokázal jeho pokus zneškodnit. V sedmé minutě se do své první velké šance dostal odchovanec Motoru Luboš Rob po hezké souhře celého útoku, ale i tentokrát zůstal Kváča nepřekonán. V polovině úvodní třetiny dostal Motor výhodu přesilové hry, ve které se ještě neprosadil. Ve 14. minutě už ale bylo vše jinak. Bradley posunul v útočném pásmu kotouč na Václava Karabáčka, kterému střela z první vůbec nesedla, ale přesto skončila za zády překvapeného Gáby. Optickou převahu Motoru kompenzovali domácí šancemi z protiútoků, do konce první třetiny se jim ale srovnat nepodařilo.

Od druhé třetiny přidali hosté ke své převaze i šance. Ty největší si vytvářel Endál, který mohl několikrát navýšit stav. Jediné, co otupovalo tlak Motoru byli dvě vyloučení ještě do poloviny utkání. Posléze si ale mohli zahrát přesilovku i hosté. Na střelu mezi kruhy si najel Plášil a po následném závaru v brankovišti se konečně branky dočkal aktivně hrající Lukáš Endál. Vsetín nepůsobil na ledě úplně nejlepším dojmem a do mnoha šancí se nedostával. Bylo jasné, že pokud chtějí domácí s výsledkem ještě něco udělat, budou muset svůj výkon ve třetí třetině výrazně pozvednout.

Bez pomoci hostů v podobě celkem častých vyloučení, si ale nedokázali domácí vytvářet nějaké šance i nadále. A i v přesilovkách byly spíš hypotetické, jelikož výborně bránící Motor jim nedovolil vyvinout větší tlak na svou branku. Takticky tak zvládli hosté celé utkání brilantně. Jedinou kaňkou na jejich výkonu tak mohou být právě častá vyloučení, kterých se bude do příštích střetnutí třeba vyvarovat. Na to další se můžeme těšit zítra ve stejný čas opět na vsetínském ledě.

VHK ROBE Vsetín – ČEZ Motor České Budějovice 0:2

Branky a nahrávky: 14. Karabáček (Bradley), 36. Endál (Plášil, Gilbert). Rozhodčí: Veselý, Pilný – Rožánek, Gančarčík. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 480. Střely na branku:24:26. Průběh utkání: 0:2.

Vsetín: Gába (Šelepněv) – J. Drtina, Mikuš, Teper, Slováček, Jeřábek, Frolo, Hryciow – Rác, Kucharczyk, Theoret – Rob, Pechanec, Jonák – Březina, Šilhavý, Kopta – Vítek, Pitule, Karafiát.

Motor: Kváča (Strmeň) – M. Jandus, Vydarený, Plášil, Kutlák, Pavlin, Pýcha – Babka, R. Přikryl, Čermák – Endál, Gilbert, M. Novák – Z. Doležal, Bradley, Karabáček – Heřman, Dančišin, Beránek - Doktor.

Štítky hokej, Motor, Vsetín, semifinále, Madeta Motor České Budějovice, VHK Vsetín, Václav Karabáček, Petr Kváča, SK Dynamo České Budějovice, Valašsko, Lukáš Endál, Luboš Rob

Vsetínští střelci selhali a Motor se ujímá vedení  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.