Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kaliště a Třebotovice budou mít své zastoupení na radnici. Město zřídí výbor

Vybraní zástupci z Kaliště a Třebotovic se budou moct podílet na správě města. Umožní jim to zřízení výboru, o kterém rozhodla rada města na svém posledním jednání. Záměr ale musí odsouhlasit ještě zastupitelstvo. Výbor by měl mít jedenáct členů.

Původně chtělo město zřídit osadní výbor se všemi pravomocemi. „Osadní výbor má výjimečné postavení, jeho předseda nemusí být zastupitelem, ale přesto může vystupovat bez omezení na zastupitelstvu, má vyšší pravomoci, a především zastupitelstvo nemůže rozhodovat o dění v dané části města bez projednání s osadním výborem,“ vysvětluje náměstek primátora Juraj Thoma.

Výbor zastupitelstva dává jen doporučení a na rozdíl od osadního výboru jeho předsedou musí být člen zastupitelstva. O tom, jestli budou mít Kaliště a Třebotovice vlastní osadní výbor, měla rozhodnout anketa mezi místními. V těsném výsledku zvítězilo zřízení výboru.

Výbor zastupitelstva města pro záležitosti Třebotovic a Kaliště zřídí hlasováním zastupitelé města na svém zasedání 25. března. Ti také ze svých řad zvolí předsedu tohoto výboru a na dalším zasedání, 13. května, jmenují ostatní jeho členy, kteří však zastupiteli být nemusejí a budou výlučně z Kališť a Třebotovic. „Předpokládáme, že ostatní členové budou jmenováni zastupitelstvem právě z řad obyvatel Kaliště a Třebotovic, v počtu po pěti z obou částí,“ uzavřel Thoma.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Kaliště, Třebotovice, zastupitelstvo, výbor, Juraj Thoma

Kaliště a Třebotovice budou mít své zastoupení na radnici. Město zřídí výbor  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.